Snelle Milan Menten verhuist naar Lotto Dstny

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Milan Menten ruilt Bingoal Pauwels Sauces WB voor Lotto Dstny (het huidige Lotto Soudal). Hij ondertekent bij de Belgische WorldTourploeg een contract voor twee seizoenen.

Bron: BELGA

De 25-jarige Menten won vorig jaar een rit in de Ronde van Kroatië, zijn enige profzege tot dusver. Vorige maand sprintte de Limburger naar ereplaatsen in onder meer de Schaal Sels (vierde), de Druivenkoers (negende) en het Circuit Franco-Belge (achtste). Op het BK eind juni in Middelkerke, waar Tim Merlier won, werd Menten vijfde.  

Lotto Dstny wil Menten voornamelijk uitspelen in de eendagskoersen op UCI .1 niveau en de ProSeries. “De ploeg zal hem met een professionele omkadering, gebalanceerd wedstrijdprogramma en duidelijke hiërarchie in de koersen helpen in het zetten van de volgende stap in zijn carrière”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Menten reed eerder drie jaar voor het Development Team van Lotto en kent het huis dus. “Hij had toen nog niet het niveau om de stap naar de WorldTour te zetten, maar we hebben hem de afgelopen vijf jaar uiteraard gevolgd en hebben gezien hoe goed hij zichzelf ontwikkeld heeft. Het is duidelijk dat hij nu wel klaar is voor de stap”, aldus CEO John Lelangue.

De ploeg heeft met Caleb Ewan en Arnaud De Lie al twee topsprinters in huis. “Caleb Ewan blijft een van de snelste sprinters ter wereld en we verwachten dat Arnaud De Lie volgend jaar opnieuw een stap vooruit zal zetten. We hadden dus nood aan iemand die in de UCI .1 en sommige ProSeries wedstrijden voor de winst kan sprinten. We geloven dat Milan Menten dat binnen onze ploeg zal kunnen. Daarnaast kunnen we hem ook inzetten om sprints aan te trekken”, aldus Lelangue.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten