Parkeertoren van 8 miljoen euro staat vaak leeg. Deze borden moeten daar mee verandering in brengen

 ©  FVV

Ledeberg -

Om meer automobilisten naar de nieuwe parkeertoren in Ledeberg te lokken, heeft de Stad infoborden geplaatst. Die geven aan of er nog plaats is. Voorlopig stelt dat probleem zich niet.

Sander Luyten

De parkeertoren in Ledeberg heeft 8 miljoen euro gekost en opende in juni de slagbomen. Sindsdien staan de meeste plekken leeg. De beslissing om de parkeertoren te zetten, dateert nog van twee stadsbesturen geleden. Al in 2010 werden de eerste plannen gelanceerd, door toenmalig schepen van Mobiliteit Martine De Regge (SP.A).

Filip Watteeuw nam de plannen over toen hij schepen werd in 2013 en mag dus steeds uitleggen waarom de parking (nog) geen succes is. “Voor iedere nieuwe parking rekenen we op twee jaar tot ze vlot wordt gebruikt. Het was exact hetzelfde verhaal toen de parkings Zuid en Sint-Pietersplein openden: daar stonden in het begin ook weinig auto’s. We gingen hier dus van uit in de berekeningen”, zei hij een tijd geleden. (lees verder onder foto)

 ©  fvv

Om ervoor te zorgen dat de parkeertoren vaker gebruikt wordt, wil de schepen de bekendheid van de parking verbeteren. Infoborden moeten bestuurders beter doorverwijzen. En die staan er sinds kort.

De borden geven aan of er nog plaats is en dat je gratis met de tram naar het centrum kan. Dat laatste is tijdelijk. Nog tot 22 september is het ‘Week van de Mobiliteit’. Nadien moet je weer betalen voor een tramticket, nadat je betaald hebt om te parkeren.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent