UEFA weert Rusland ook van EK voetbal in 2024

 ©  Alexander Demianchuk/TASS

Rusland lijkt nog niet meteen terug te keren in het internationale voetbal. Het land wordt door de UEFA niet opgenomen in de loting voor de kwalificatieronde voor het EK in 2024. Dat heeft de Russische voetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

Jonas WithouckBron: Belga

“De Russische nationale ploeg zal niet deelnemen aan de loting voor de kwalificaties voor het Europees kampioenschap van 2024, die op 9 oktober in Frankfurt wordt gehouden”, meldt de Russische federatie in een persbericht. “De reden hiervoor is het besluit van de Europese voetbalbond (UEFA) in februari om de deelname van Russische nationale teams en clubs aan de competities van de organisatie - tot nader order - op te schorten.”

In juli bevestigde het Internationaal Sporttribunaal (TAS) de internationale uitsluiting van Russische voetbalteams. Het verwierp de beroepszaken van de RFS en vier Russische clubs tegen de beslissing van de UEFA. Ook de Wereldvoetbalbond (FIFA) schorste de Russische nationale ploeg na de inval in Oekraïne.

Vorige week vroeg Duitsland, organisator van het EK 2024, om ook Wit-Rusland uit te sluiten van de kwalificaties vanwege de steun van het land aan Rusland in de oorlog. In tegenstelling tot andere sportfederaties schorste de UEFA Wit-Rusland niet na de Russische invasie van Oekraïne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners