Keert Luis Suarez straks al terug naar Europa? Uruguayaan is eind volgende maand vrije speler na kort avontuur in thuisland

 ©  AFP

Luis Suarez (35) gaat zijn kortstondige verblijf bij zijn oude Uruguayaanse club Nacional niet verlengen. Clubvoorzitter José Fuentes heeft laten weten dat de oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona vertrekt als de voetbalcompetitie in Uruguay achter de rug is. En dat is eind oktober.

Bron: De Telegraaf

“Zo hebben we dat afgesproken in zijn contract”, aldus Fuentes tegenover ESPN. We hebben Suárez er nog een keer naar gevraagd, maar hij gaat weg. Dit zeg ik om geen valse hoop te wekken bij de fans op een langer verblijf.”

Suarez debuteerde in mei 2005 op zijn achttiende als profvoetballer in de hoofdmacht van Nacional. Na één vol seizoen verhuisde hij naar Nederland om te gaan spelen bij FC Groningen en daarna bij Ajax.

Via Liverpool en FC Barcelona belandde de Uruguayaan bij Atlético Madrid om vervolgens weer naar zijn oude club te verkassen. Dat deed hij om zijn deelname aan het WK in Qatar later dit jaar niet in gevaar te brengen en voorlopig is het een schot in de roos: in zijn eerste acht competitiewedstrijden voor Nacional scoorde de spits vier keer en deelde hij drie assists uit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten