Wielrennen Beloften Textielprijs in Vichte

Alex Vandenbulcke krijgt felicitaties van winnaar Dries De Bondt in de Textielprijs in Vichte: “Blij dat ik me kon tonen”

Dries De Bondt bolde alleen over de streep in de Textielprijs. ©  Marc Van Hecke

Vichte -

Derdejaarsbelofte Alex Vandenbulcke koerste met open vizier in de Textielprijs in Vichte. “Ik had misschien beter verdiend dan mijn negentiende plaats, maar ik ben tevreden met mijn sterke prestatie”, vertelt de renner van Basso Team Flanders.

Michel Vanden Heede

Al in de beginfase kwam een groep van een twintigtal man aan het commando. Onder meer Mark Cavendish tekende present. Gaandeweg dunden de gelederen uit. “Toen op twee ronden van het einde het peloton snel naderde, ging het tempo bij ons fors de hoogte in. Op het moment dat ik van Dries De Bondt een ‘proficiat’ kreeg, voelde ik de bui hangen. Hij trok fel door, waarna het scheurde. Het is jammer dat ik op het einde nog werd bijgebeend door een groep achtervolgers. Er zat een mooiere uitslag in, maar ik ben blij dat ik me kon tonen.”

“Dat ik present tekende in de vlucht van de dag, was eigenlijk al een succes op zich. Mijn benen waren nog niet fris. Tot zondag was ik aan de slag in de Tour de Moselle, waar ik de inspanningen niet spaarde. In de openingsrit probeerde ik meermaals weg te rijden, maar het mocht niet zijn. Finaal kon een vijftal wat afstand nemen. In de sprint met een kleine groep voor de ereplaatsen werd ik de pas afgesneden, waardoor ik naast een mooi resultaat greep. Daags nadien reed ik in de aanval, maar in de finale kwam het peloton terug. Ik spurtte nog naar de achttiende plaats. In de namiddagetappe finishte ik ondanks onderkoelingsverschijnselen op de negentiende prijs. Tijdens de slotetappe reed ik weg met een groepje, maar het draaide uit op een massaspurt. Mits een tikje geluk had ik ginds mooiere uitslagen kunnen verzamelen.”

Ook Mark Cavendish tekende present in Vichte. ©  Marc Van Hecke

“Een dagje recuperatie was een beetje te weinig”, vervolgt Vandenbulcke. “In de slotfase kreeg ik het kwaad. Ik was de lichtste in de kopgroep. Tijdens de winterperiode moet ik nog wat spieren kweken. Volgend jaar zet ik bij Tarteletto-Isorex de stap naar het continentale circuit. Na mijn derde plaats op het Belgisch kampioenschap, had ik gehoopt op een profcontract bij Sport Vlaanderen-Baloise. Geen nood, ik blijf hard werken. Als ik volgend jaar opnieuw progressie kan boeken, zal de deur naar de profs misschien wel opengaan.”

Dries De Bondt reed solo naar de bloemen, op de plek waar hij zich destijds tot Belgisch kampioen kroonde. De Oost-Vlaming heeft iets met Anzegem, want hij won ook twee keer Halle-Ingooigem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten