Voetbal   3de provinciale B  VOC Sterrebeek

Ainsley Mariën hoopt nieuwe sprong voorwaarts te maken: “Ik koos voor Sterrebeek om de promotie na te jagen”

Ainsley Mariën  ©  Kms

Sterrebeek -

Ainsley Mariën (23) zorgde zondag voor de beslissing in Sterrebeek, waar Steenokkerzeel met het kleinste verschil de boot in ging. De middenvelder uit Elewijt, werkzaam in de Zaventemse luchthaven, ruilde Perk voor Sterrebeek, waar hij meteen zijn stempel drukt.

Wim Redant

Ainsley Mariën sloeg na vier jaar de deur dicht bij Perk en sloeg zijn tenten op bij het ambitieuze Sterrebeek, dat op de promotie aast.

“Bij Perk werden een sliert nieuwe middenvelders aangetrokken. Ik voelde nattigheid en concludeerde dat de club niet meer tevreden was over zijn middenveld. Ik trok wellicht de juiste conclusie, want de gebleven middenvelders zitten nu op een zijspoor.”

“Ik was nochtans aan mijn vierde seizoen bezig bij Perk, waar ik na een aanpassingsjaar een basisplaats verwierf. Ik ging niet over één nacht ijs bij mijn transfer. In derde provinciale voetbal je vaak op slechtere velden en er wordt minder gecombineerd dan in tweede provinciale, terwijl ik van verzorgd voetbal hou.”

“Ik koos voor Sterrebeek om de promotie na te jagen om via een stap terug straks opnieuw een sprong voorwaarts te maken. Onze coach Alain Balis kiest trouwens ook voor een verzorgde opbouw.”

Tegen Steenokkerzeel zorgde Mariën voor de bevrijdende treffer via een knappe vrijschop.

“Ik ben blij met mijn winnende treffer. We ontpopten ons tot de betere ploeg, maar toch werd het een moeizame zege omdat de afwerking wat in gebreke bleef. Met nog tien minuten op de klok kegelde ik een vrijschop tegen de netten, wat voor een enorme opluchting zorgde. Vorig seizoen nam ik bij Perk ook de vrijschoppen.”

“Het was belangrijk opnieuw met de zege aan te knopen na het ontgoochelende gelijkspel op Kapelle-op-den-Bos. Daar slaagden we er op een hobbelveld niet in om ons spel te ontwikkelen en we slikten in de slotfase een pijnlijke gelijkmaker.”

Mariën wil op dit elan doorgaan tegen Londerzeel United.

“In deze reeks ken ik geen tegenstrevers. Enkel Steenokkerzeel trof ik voorheen al eens in de voorbereiding met Perk. Prognoses maken is dan ook moeilijk, al is het geen toeval dat fusieclub BHS, bestaande uit Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken, met het maximum op kop prijkt. Met Jonas Boghe, Robin Koekoekx en Nick Trullemans plukte die ploeg drie spelers weg bij Perk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten