Speurders binnengevallen bij beautyschool van Lesley-Ann Poppe in kader van gerechtelijk onderzoek

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de beautyschool van Lesley-Ann Poppe en haar vriend. Zondag vielen speurders binnen in de school in het centrum van Antwerpen. “Er worden cursussen en materialen aangeboden voor handelingen die alleen door een arts uitgevoerd mogen worden”, zegt het parket.

Speurders van de recherche Leefmilieu van de politiezone Antwerpen zijn zondag binnengevallen in de Beauty & Medical Academy van Lesley-Ann Poppe en haar vriend Kevin Lebreton in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen. “De huiszoeking past in een gerechtelijke onderzoek naar diverse inbreuken op de wetgeving inzake de beoefening van de geneeskunde, de verpleegkunde en de paramedische beroepen”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen. “Het onderzoek ging van start na een klacht tegen de firma (de vennootschap achter de school, nvdr.). Daaruit bleek dat zij ook cursussen en materialen aanbieden voor handelingen die alleen door een arts uitgevoerd mogen worden zoals bijvoorbeeld microneedling (een behandeling die de huid zou moeten verbeteren, nvdr.), injecties en laserbehandelingen.”

Op het moment van de inval was een opleiding bezig met veertien cursisten. “Die werd onderbroken, bijna alle deelnemers hadden al een dermapen met enkele opzetnaalden aangekocht”, zegt het parket. De dermapennen werden in beslag genomen, net als een computer, enkele kaften en cursusmateriaal. “De verantwoordelijke zal later verhoord worden”, besluit Kristof Aerts.

“Recht in onze schoenen”

Voor Kevin Lebreton, samen met zijn vriendin Lesley-Ann Poppe zaakvoerder van het opleidingsinstituut met ook vestigingen in Gent en Hasselt, komt dat verhoor er liefst zo snel mogelijk. “Ik kijk er wel naar uit om verhoord te worden en mijn kant van het verhaal te vertellen. De bal is in dit onderzoek compleet misgeslagen en er zijn zware fouten gemaakt”, reageert hij. “Wij doen steeds onze best om de nieuwste beautytechnieken aan onze klanten te leren, binnen het bestaande wettelijke kader. Wij staan recht in onze schoenen en verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek, we rekenen op een goede afloop.”

Lebreton wijst erop dat opleidingen microneedling ook door andere opleidingsinstituten gegeven worden. “Bijvoorbeeld in Encora van de stad Antwerpen of Syntra West-Vlaanderen, en zij doen dat met belastinggeld. Dan veronderstel ik toch dat dat vooraf grondig gecontroleerd is en dat het dus wel toegelaten is? Het is me een compleet mysterie waarom wij geviseerd worden, gaat het misschien om een klacht van een jaloerse concurrent?”

Mogelijk ligt het probleem bij de gebruikte en verkochte pennen, daarrond bestaat Europese regelgeving.(sare)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten