Voetbal 3de Afdeling VV A Eendracht Aalter

Sven De Volder moet zich met Eendracht Aalter aanpassen aan hoger niveau: “Onze kleine spelerskern werd al flink geteisterd”

“We weten dat we in een moeilijke situatie zitten”, aldus De Volder. © Marc Van Hecke

Aalter -

Eendracht Aalter puurde uit de eerste drie wedstrijden slechts één puntje en staat in de rangschikking dan ook op een gedeelde laatste plaats. De roodhemden verloren afgelopen zaterdag met 1-4 van Eendracht Elene-Grotenberge en trekken zondag naar SC Wielsbeke, dat vijf punten meer telt. “We moeten de rust bewaren en hard blijven werken”, zegt de Aalterse doelman Sven De Volder.

Johan Polet

“We weten dat we in een moeilijke situatie zitten”, aldus De Volder. “Er zijn in alle linies nog werkpunten. In de voorbije drie partijen incasseerden we telkens een doelpunt op stilstaande fase, daarin hadden we het geluk niet altijd aan onze zijde. Ik ranselde tegen Eendracht Elene-Grotenberge tweemaal een bal uit mijn doelvlak, maar de rebound viel telkens voor de voeten van een tegenspeler. We kunnen ook op offensief vlak nog stappen zetten. We scoorden in iedere wedstrijd één keer, maar één goal is vaak niet voldoende. Dit is een verantwoordelijkheid voor de volledige ploeg.”

“Het verschil met eerste provinciale zit vooral in snelheid van uitvoering en een hogere graad van efficiëntie. Onze spelerskern is voor negentig procent dezelfde gebleven in vergelijking met vorig seizoen. We trokken twee nieuwkomers aan, terwijl er twee spelers vertrokken. We bleven de voorbije weken ook niet van pech gespaard. We moeten tegen Wielsbeke vier of vijf spelers om allerlei redenen missen, waardoor de coach niet veel alternatieven meer heeft.”

Tien overwinningen op rij

“We ontmoeten zondag met Wielsbeke een derde promovendus in vier speeldagen”, weet De Volder. “We gaan er alles aan doen om een eerste zege op zak te steken. We kenden ook vorig seizoen in eerste provinciale een matige start en behaalden toen slechts twee op twaalf in de eerste vier matchen. We veroverden nadien tien overwinningen op een rij. Zo’n vaart zal het dit seizoen vermoedelijk niet lopen, maar een driepunter kan ons op het goede spoor zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten