Stijn Meeus en VC Bertem-Leefdaal B zorgen op het veld van Haren voor absurde 5-12-zege: “Veel ploegmaats hebben nog met mekaar op school gezeten, dat schept automatisch een band”

Stijn Meeus was op het veld van Haren goed voor een hattrick.  © Vel

5-12! Jawel, u leest het goed: 5-12! Het resultaat van het weekend in de Brabantse provinciale reeksen viel zaterdagavond te noteren op het veld van vierdeprovincialer Haren B, waar de thuisploeg met een absurde uitslag onderuitging tegen de B-ploeg van Bertem-Leefdaal. Aanvoerder van de bezoekers, Stijn Meeus, scoorde drie keer en hoopt met zijn ploeg dit seizoen op een plaats in de top vijf.

“Met onze vriendengroep moeten we die topvijfambitie hebben”, zegt de 24-jarige Meeus, die werkt bij een drankenleverancier. “Wat er op het veld van Haren is gebeurd, heb ik echt nooit meegemaakt. De thuisploeg kwam nochtans al na twee minuten op voorsprong, maar al snel konden wij daar vier goals tegenover plaatsen. Haren klampte aan tot 3-5, maar na de rust trokken we het laken helemaal naar ons toe, met die 5-12 tot gevolg. Ik denk dat we met deze groep dit seizoen ver kunnen geraken. Uiteraard zijn er met Kessel-Lo B en ook de tweede ploeg van Tervuren-Duisburg nog wat kapers op de kust, maar een plaats in de top vijf moet onze doelstelling zijn.”

Teamspirit

“Ons sterkste wapen is volgens mij onze teamspirit. Daar schiet je in vierde provinciale al een flink eind mee op. We spelen met enkel jongens uit de eigen jeugd, velen zaten samen op school en dat schept een band. Elk jaar komen er uit de jeugdwerking nieuwe talenten bij en dat maakt het boeiend. Als jonge aanvoerder is het dan aan mij om deze jongens goed op te vangen. In het verleden stond ik ooit kort bij de A-ploeg, maar de snelle promoties hebben mijn opmars een beetje een halt toegeroepen. Nu voel ik mij prima in de rol van aanvoerder en bezieler van de B-ploeg.”(bdva)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten