Basketbal  Euromillions League  Leuven Bears

Kersvers Belgian Lion Thibault Vanderhaegen van de hemel naar de hel: “Brute pech kwam op mijn pad”

Thibault Vanderhaegen: “Een zekere druk zorgt voor extra alertheid.” ©  Luc Verbruggen

Leuven -

Forward Thibault Vanderhaegen (24) mist de start van het nieuwe seizoen met Leuven Bears. Hij liep op training een polsbreuk op, ging inmiddels al onder het mes en staat nu voor een lange revalidatie.

Tommy Vermeire

Kortrijkzaan Thibault Vanderhaegen gaat van de hemel naar de hel op korte tijd. Voor het eerst opgeroepen voor deBelgian Lions in augustus is hij nu genoodzaakt om lijdzaam toe te kijken vanaf de zijlijn bij de start van het seizoen.

“Tja, dit is verdomd sneu. Brute pech kwam op mijn pad. Ik ging op training voor een drive, sprong en had een slecht contact. Verdict: pols gebroken.”

Dit gebeurt net nu je van een dubbel spoor kon proeven: als vaste waarde bij Bears en als debutant bij de Belgian Lions.

“Een blessure komt nooit gelegen, daar is geen geschikt ogenblik voor. Het was gewoon een superervaring om mijn eerste minuten te mogen maken tegen Servië en Slovakije. Ik hoopte al langer op een selectie en vond dat het nu wel eens mocht gaan gebeuren. Dat het uiteindelijk ook is gebeurd, daar ben ik de bondscoach dankbaar voor.”

Je speelde vijf jaar voor Oostende en kent bondscoach Dario Gjergja goed. Hoe ervaar je het verschil in stijl tussen de brulboeien Casteels en Gjergja?

“Dario is een coach als geen ander, met een indrukwekkende erelijst. Hij ademt basketbal, net zoals Eddy. Alleen: hij verwacht veel minder van mij dan Casteels doet. Bij Leuven is de druk voor mij in dat opzicht groter.”

“Je hebt uiteraard die druk nodig om als speler te groeien, maar dan wel gedoseerd. Een zekere druk zorgt voor extra alertheid, maar te veel druk kan ook verstikkend werken en talent fnuiken. Ook ik ben daar gevoelig voor en ontsnap daar niet aan.”

Wat vind je ervan dat spelmaker Heath, die nu in Florida speelt, zijn handtekening onder een lopend contract bij de Bears waardeloos maakte?

“Die judaskus verrast mij niet. Als een speler van dat formaat verkast, dan komt dat nooit helemaal uit de lucht vallen. Dus ja, Josh had al tussen neus en lippen in de kleedkamer aangegeven dat dit kon gebeuren. Dus nogmaals, verrast ben ik niet, erg jammer is het natuurlijk wel. Heath is een balgoochelaar, maar geef Zan Kosic even de tijd en hij staat er ook als spelverdeler.”

“Ook van Jordan Skipper-Brown verwacht ik vuurwerk. Hij speelt met het rugnummer van Young, is kleiner dan Solomon maar heeft hetzelfde atletische vermogen. Het is zijn eerste profjaar, hij zal zich willen laten opmerken.”

En hoe ga je zelf nu de tijd overbruggen?

“Op dit ogenblik staan mijn ouders klaar voor mij, want veel kan ik nu niet uitrichten. Ik ga zo snel mogelijk de ploeg steunen op training en toejuichen op wedstrijddagen. Het is niet omdat ik mijn persoonlijke start mis, dat Leuven Bears zijn start daardoor moet missen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten