Heel wat afgeschafte lijnbussen in Gent door vakbondsactie

Heel wat bussen zijn woensdag afgeschaft. ©  fvv

Gent -

Door een vakbondsactie is er woensdag grote hinder voor wie in Gent met de bus wil. De Lijn maakte op voorhand een alternatieve dienstverlening en ongeveer de helft van de bussen en trams rijdt uit.

Fien LakiereBron: belga

De vakbondsactie voor meer koopkracht veroorzaakt bij De Lijn heel wat hinder. De vervoersmaatschappij werkte op voorhand een alternatieve dienstverlening uit op basis van het beschikbare personeel, zodat zes op de tien bussen en trams rijden in Vlaanderen.

In Gent rijdt iets meer dan de helft van de bussen en trams, namelijk 52 procent. Dat zorgt aan de bushaltes rond het Sint-Pietersstation voor heel wat verwarring en drukte. Onder andere verschillende ritten van buslijnen 9, 67, 70, 76, 77 en 78 zijn afgeschaft. De hinder voor tramlijnen 1 en 2 blijft beperkt.

Ook aan andere haltes passeren woensdag veel minder bussen. Zo rijden lijnen 6, 8, 17, 18, 38 en 39 (bijna) niet. De Lijn raadt aan om je route vooraf te checken via de routeplanner op hun website.

Bij de trein is er geen hinder door de vakbondsactie. De spoorbonden kondigden dinsdag wel een stakingsaanzegging voor 18 oktober aan, waardoor een 24-urenstaking die dag dreigt.

 ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent