Voetbal 3de provinciale B Jong Zulte

Gillis Dentijn (37) heeft na vijfklapper het scoren bij Jong Zulte nog niet verleerd: “Ben hier als kleine jongen beginnen voetballen”

Het Jong Zulte van Gillis Dentijn voert het klassement aan na drie speeldagen: “Ik weet nog niet of ik aan mijn laatste jaar toe ben.” © Marc Van Hecke

Zulte -

Gillis Dentijn heeft het scoren nog niet verleerd. De aanvalsleider van Jong Zulte trof afgelopen zaterdag in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Cercle Melle vijfmaal raak en zit na drie speeldagen al aan tien competitiedoelpunten.

Johan Polet

Jong Zulte voert als promovendus met negen op negen de rangschikking aan en heeft een indrukwekkend doelsaldo van +13. Dentijn is bij Jong Zulte aan zijn tweede seizoen bezig, nadat hij tien maanden inactief was. Voordien was hij gedurende negen seizoenen bij Eendracht Machelen actief en werd er topschutter in derde provinciale met 35 doelpunten. De inmiddels 37-jarige spits scoorde in tweede provinciale ooit eens 28 treffers. “Ik maakte vorig seizoen mijn comeback bij Jong Zulte”, vertelt Dentijn. “De club degradeerde vrijwillig van eerste naar vierde provinciale en wilde met eigen spelers aan een nieuwe ploeg bouwen. Voorzitter Tom Moerman en coach Brecht Bettens konden me overtuigen om nog minstens één jaar door te gaan als speler. Ik ben hier als kleine jongen beginnen voetballen, waardoor de cirkel rond was. Bovendien woon ik op een steenworp van het terrein en speelt mijn zoontje Lucas hier bij de U11.”

Jouw terugkeer was onmiddellijk succesvol?

“Het was mijn eerste seizoen op het laagste provinciale niveau. We stopten autoritair de titel op zak, waarna ik besliste om nog minstens één seizoen door te gaan. Ik weet nog niet of ik aan mijn laatste jaar toe ben. Ik beleef hier veel plezier aan het voetbal en het winnen van wedstrijden. De dag na een wedstrijd voel ik soms wel heel wat stramheid in de benen, maar dat heeft met mijn leeftijd te maken. (lacht) Voorlopig heb ik niet de ambitie om op relatief korte termijn trainer te worden.”

Hoe hoog mag Jong Zulte dit seizoen mikken?

“We behielden de bijna voltallige spelerskern en die werd aangevuld met enkele nieuwkomers. We gaan ondanks onze onverhoopt goede start niet beginnen zweven. We mikken op een zorgeloos seizoen en een plaats in de linkerkolom van het klassement. We trekken zaterdag naar JV De Pinte, dat ook een promovendus is en al drie gelijke spelen in evenveel wedstrijden heeft behaald. Wij hopen uiteraard de positieve lijn van de voorbije weken door te trekken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten