Dedryck Boyata haakt af bij Rode Duivels voor wedstrijd tegen Wales, Amadou Onana twijfelachtig

 ©  BELGA

De Rode Duivels kunnen donderdagavond in het Nations League-duel tegen Wales geen beroep doen op Dedryck Boyata, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez woensdag tijdens het persmoment in Tubeke.

Bron: BELGA

De verdediger van Club Brugge ontbrak dinsdag al op het trainingsveld. Jason Denayer volgt een individueel programma en komt niet aanmerking voor de twee interlands. Denayer zit al de hele zomer zonder club en mist zo wedstrijdritme. 

“Boyata speelt niet uit voorzorg”, zo liet de bondscoach weten. “Die beslissing is in overleg met de medische staf genomen. Nadien zullen we zien of hij in aanmerking komt voor het duel in Nederland.”

Achter de naam van Amadou Onana staat nog een vraagteken. De beloftevolle middenvelder van Everton heeft vorig weekend in een duel bij zijn club een trap gekregen. “En dus moeten we voorzichtig zijn. De volgende 24 uur zijn cruciaal om te zien of hij kan aantreden tegen Wales.”

Onana verscheen woensdag in Tubeke alvast wel op het oefenveld voor de laatste training in aanloop naar Wales. Net als dinsdag kon Martinez rekenen op 24 veldspelers en vier doelmannen. Enkel Boyata en Denayer ontbraken dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners