Voetbal 1ste provinciale  KCVV Elewijt

“Geert is ooit nog samen geweest met mijn zus”: Elewijt-manager Mark Talbut hoopt dat nieuwe trainer en boezemvriend Geert Deferm het tij snel kan doen keren

“Ik kan moeilijk ontkennen dat Geert en ik twee handen op één buik zijn”, zegt Talbut. “Maar ja, ook hier staat de trainer onder druk.” ©  Kms

Met een nul op negen ging de seizoenstart van eersteprovincialer Elewijt helemaal de mist in. Sportief manager Mark Talbut (60) aast nog op versterking, maar benadrukt ook dat de promovendus al meer had verdiend.

Wim Redant

Zijn vader John maakte in de jaren zeventig een mooie carrière bij KV Mechelen, Mark Talbut zelf is als profvoetballer bekend van KV Mechelen, Beerschot en de glorieperiode van Germinal Ekeren. Na zijn spelersloopbaan ging hij als coach meteen aan de slag bij La Louvière. Successen had de Brit uit Tremelo vooral bij Eppegem, waarmee hij in tweede provinciale de titel pakte. Inmiddels maakte Talbut de switch naar de zetel van sportief manager. Tijdens de eindronde raakte dan bekend dat Talbut zijn boezemvriend Geert Deferm binnenhaalde als nieuwe coach in opvolging van Wim Dhondt.

Voorlopig is dat dus nog geen succes. Als de Brit straks bij tegenvallende resultaten Deferm moet ontslaan, kan dat als broedermoord omschreven worden. Talbut gelooft evenwel in de kentering. “De trainer staat uiteraard onder druk. Zo hoort dat nu eenmaal in het voetbal. Geert werkt evenwel keihard. Zelf ben ik volop bezig om nog versterking aan te trekken. Het is niet evident om op dit tijdstip nog vrije spelers te strikken, want het moet ook financieel haalbaar zijn. Ik kan moeilijk ontkennen dat Geert en ik twee handen op één buik zijn. We speelden samen bij KV Mechelen en La Louvière. Tijdens ons eerste jaar bij KV Mechelen was Geert trouwens samen met mijn zus en woonde hij zelfs bij ons in. We spelen ook geregeld samen golf. Zelf zie ik een trainersfunctie niet meer zitten. Ik heb het razend druk met mijn job op de nationale luchthaven voor het Amerikaanse topbedrijf Expeditors. Als manager gebruik ik nu mijn netwerk om toch nog versterking op de kop te tikken.”

Veroordeling voor racisme

Elewijt heeft inmiddels ook al een match achter gesloten deuren achter de rug. “Na de match op Holsbeek kregen we via een rapport van een assistent-scheidsrechter een veroordeling voor racisme aan het been. Clubleden volgen nu een cursus antiracisme. We veroordelen racisme, maar voetbal is ook emotie en dan gaan supporters al eens een stap te ver.”

“Ook sportief zat het ons voorlopig ook niet mee. Tegen Mazenzele Opwijk morsten we met de kansen en slikten we tegen tien man nog drie goals. Op Liedekerke troffen we twee keer het doelhout en hadden we geen nederlaag verdiend. En ja, met Maxim Breugelmans, Timo Verbinnen en Mathias Vyncke missen we ook nog steeds drie sleutelspelers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten