Minivoetbal 2de klasse

Derbytijd in tweede klasse, met MVC Desselgem-MVV Waregem ’74 maar vooral PS Oostkamp-Assebroeke Brugge IF: “Burenduel op het scherp van de snee”

Oostkamp-trainer Niels Rotsaert denkt na hoe hij de Brugse titelfavoriet van Jasper Schotte kan verschalken. © vdb, ctb

In tweede klasse zijn het de nieuwkomers PS Oostkamp en Assebroeke Brugge IF die de plak zwaaien en samen ongeslagen op kop staan. Vrijdag staan beide buren tegenover elkaar.

Chris Talloen

“We kenden vorig seizoen in ons jubileumjaar een ongekend succes”, vertelt Oostkamp-coach Niels Rotsaert. “We wilden de eindronde halen, maar dwongen onverhoopt promotie af. We willen graag een rustig seizoen doormaken maar hopen stilletjes op een plaats in de linkerkolom. We konden onze kern behouden. Enkel Sam Schoutteten stopte. Door de opstart van een tweede ploeg in vierde klasse beschikken we over een brede kern. Wij hebben tot nu toe de meeste jeugdspelers in de nationale competitie en dat willen we in de toekomst zo houden. De match tegen Assebroeke Brugge IF is een onvervalste derby. Het is een ploeg met enorm veel kwaliteiten. Vorig seizoen beschikten ze al over een sterke spelerskern en na de fusie met Brugge werd die nog verder uitgebreid. Zij zijn dan ook titelkandidaat nummer één. Wij zullen scherp voor de dag moeten komen en geen fouten mogen maken, willen we een kans maken op puntengewin. We gaan ons vel duur verkopen, al zit de kans er wel in dat we enkele spelers zullen moeten missen.”

“Door de samensmelting van Assebroeke IF en Montreal Brugge kunnen we op papier uit een ruime selectie putten”, vertelt Jasper Schotte, die bij de fusieploeg afwisselend als afgevaardigde, coach en speler fungeert. “Het is wel wekelijks afwachten of er spelers op vrijdagavond moeten aantreden in het veldvoetbal en dat maakt het soms niet gemakkelijk. We trokken geen nieuwe spelers aan. Een negental uit de fusie vormt de ruggengraat voor onze tweedeklasser. Birger Longueville en ikzelf nemen de eerste ploeg onder onze hoede. Daarnaast leiden David Van Hamme, Steve Matthys, Miguel Soetaert en Jan Herreman alles in goede banen. Het burenduel tegen Oostkamp wordt er eentje op het scherp van de snee. Wij zullen uitgaan van onze eigen sterkte en proberen om op een hoog tempo te spelen. We verwachten een afwachtend Oostkamp dat zal speculeren op de counter. Dat beide teams ongeslagen zijn, geeft extra kleur aan deze derby. Voor onze voorzitter Christof Vanderspurt is dit een speciale wedstrijd, omdat hij een verleden heeft als speler bij Oostkamp en zijn zaak in de schaduw van de sporthal De Valkaart ligt. We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen, zonder ons vast te pinnen op een bepaalde plaats. Een goede start is belangrijk als je wilt meedoen voor de play-offs. Een derde zege zou voor een extra boos zorgen.”

MVC Desselgem ontvangt MVV Waregem ‘74: “Ons vel duur verkopen”

Neo-tweedeklasser MVC Desselgem speelt vrijdag op eigen veld de derby tegen MVV Waregem ’74. “We hopen uiteraard op winst”, zegt Desselgem-coach Lorenz Blauwblomme. “Beide ploegen kennen elkaar vrij goed, waardoor ik een spannende partij verwacht. Vorig seizoen hebben we hard gewerkt om de promotie naar tweede nationale af te dwingen. Het is niet de bedoeling om na dit seizoen de omgekeerde beweging te maken. We willen een rustig seizoen draaien en zullen ons vel elke week opnieuw duur verkopen. We bewezen dit al door tegen Rollegem en Deftinge gelijk te spelen. In beide partijen stonden we op een zucht van de overwinning, maar we misten in het slot telkens de sluwheid om de wedstrijd dood te maken. Dat is nog een belangrijk werkpunt en ook het grote verschil tussen tweede en derde nationale. Thomas Coopman en Siebe Vanaelst, die in het verleden nog bij onze club speelden, kwamen met Maxime Devos onze rangen versterken. Tweede klasse is een mooie reeks met niet al te verre verplaatsingen en enkele leuke derby’s. Hoe we het tactisch gaan aanpakken dit seizoen, houden we liever binnenskamers.”

“Na een valse start met twee nederlagen moeten we in deze derby terug opstaan”, benadrukt MVV-voorzitter Frederic Mortier. “Met minder dan een zege mogen en kunnen we niet tevreden zijn. Gemakkelijk wordt het niet, want Desselgem pakte op de openingsspeeldag een punt tegen Rollegem, toch een titelkandidaat. Desselgem is met een zekere ambitie gestart en zit wellicht nog in een positieve flow sinds hun promotie. Wij hopen zelf een rustig seizoen door te maken en in de ruime middenmoot te eindigen, maar dat wordt geen sinecure als we zouden starten met 0 op 9. Assebroeke Brugge zal zonder twijfel de te kloppen ploeg worden, maar ploegen als Rollegem, Cappuccino en Geraardsbergen liggen op de loer zullen. Met maar liefst zes West-Vlaamse teams in de reeks betekent dit korte verplaatsingen, veel derby’s en dus veel animo. Met Ian Maes, Luca Vancayseele en Gaetan Vercaemer haalden we drie spelers bij de jeugd van Ingelmunster. Zij zijn de wissels op de toekomst en vormen de aanvulling bij onze bestaande spelerskern, die we wisten te behouden. Koen Termote bleef onze coach en zal die nieuwe youngsters zeker speelkansen geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten