Voetbal 3de provinciale B VP Gits

Ringo Taillieu geniet van ietwat onverwachte 7 op 9 voor promovendus Gits: “In derde horen wij thuis”

Ringo Taillieu heeft dit seizoen het behoud als enige ambitie. © Bart Vandenbroucke

Hooglede -

Gits-Ichtegem, dat was vorig seizoen hét duel om de titel in vierde provinciale A. Ichtegem trok aan het langste eind, maar via de eindronde promoveerde Gits ook. Vorig weekend volgde een nieuw potje schaken tussen coaches Ringo Taillieu en Gunther Gesquière. Het werd voor de derde keer op rij een gelijkspel (1-1).

Amaury Verdruye

Een correcte uitslag volgens de neutrale toeschouwer, waardoor beide ploegen (Gits 7 op 9 en Ichtegem 5 op 9) hun start niet hebben gemist. “Wij hadden dit echt niet verwacht”, zegt Ringo Taillieu, die aan zijn tweede regeerperiode bij Gits bezig is. “Vijf jaar geleden promoveerde ik al met de club naar derde, maar na hartproblemen moest ik stoppen. Vorig seizoen konden we dat kunstje nog eens overdoen. We kenden echter een moeilijke voorbereiding en de schrik zat er wat in. Toch geraakten we een ronde verder in de Beker van West-Vlaanderen en zijn we voorlopig ongeslagen in de competitie.”

“We blijven er wel rustig onder”, vervolgt Taillieu. “Ik zal er alles aan doen opdat onze jongens niet beginnen te zweven. Er hangt een positieve vibe binnen onze club. De juniores en de beloften haalden 9 op 9, waardoor de sfeer opperbest is. We weten echter dat er vroeg of laat een mindere periode komt en dan moeten we daar ook mee kunnen leven. Het behoud is onze enige ambitie, maar ik ben een man die niet graag verliest. Dat moet ook, je kan niet voor niets spelen. We spelen graag voetbal, maar daar hangt natuurlijk iets aan vast. In derde provinciale hebben we het voordeel dat er meerdere ploegen ook echt proberen te voetballen. Dat is in vierde niet altijd het geval. Volgens mij is derde provinciale de reeks waarin Gits thuishoort.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten