Voetbal 3de provinciale B VC Ichtegem

Gunther Gesquière is opgezet met degelijke start van Ichtegem na de promotie: “Onze trein is vertrokken”

Gunther Gesquière: “Ik wil elke match winnen en de drie punten pakken, ongeacht of dat nu tegen de leider of tegen de rode lantaarn is.” © Bart Vandenbroucke

Ichtegem -

Gits-Ichtegem, dat was vorig seizoen hét duel om de titel in vierde provinciale A. Ichtegem trok aan het langste eind, maar via de eindronde promoveerde Gits ook. Vorig weekend volgde een nieuw potje schaken tussen coaches Ringo Taillieu en Gunther Gesquière. Het werd voor de derde keer op rij een gelijkspel (1-1).

Amaury Verdruye

Een correcte uitslag volgens de neutrale toeschouwer, waardoor beide ploegen (Gits 7 op 9 en Ichtegem 5 op 9) hun start niet hebben gemist. “We zijn na drie matchen nog ongeslagen en ik denk dat niemand dat vooraf had durven dromen”, zegt Ichtegem-trainer Gunther Gesquière. “Met wedstrijden tegen Zillebeke, Roeselare-Daisel B en Gits stonden er geen eenvoudige opdrachten op ons menu. We kenden ook geen gemakkelijke voorbereiding, maar zijn nu toch mee met de rest. Onze trein is vertrokken, al kunnen we pas na tien matchen spreken over een geslaagde start.”

Gesquière blijft dan ook met de voeten op de grond. “We zullen wel zien waar we landen. Ik ben geen trainer die daar een bepaald getal zal op kleven. In eerste instantie willen we een kalm seizoen draaien. Er is geen doel op zich, maar een echte sportman wil altijd winnen. Ik zeg dat ook tegen onze jongens. Ik wil elke match winnen en de drie punten pakken, ongeacht of dat nu tegen de leider of tegen de rode lantaarn is. Ik wil elke week strijd zien voor de drie punten. Wij gaan ook altijd uit van onze eigen sterktes. We kennen wel de sterktes en zwaktes van de tegenstanders, maar uiteindelijk moeten we het zelf doen, met ons eigen spel. Ik selecteer ook alleen maar spelers die 100% fit en 100% gemotiveerd zijn. Zeker in derde provinciale kan iedereen van iedereen winnen maar ook verliezen. Ik heb in de eerste drie speeldagen al een aantal verrassende uitslagen gezien. Ik vind trouwens dat wij thuishoren in derde provinciale. We hebben daar de laatste twintig jaar quasi steeds gespeeld, dus dat is onze plaats.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten