Voetbal 3de Afdeling VV KVE Drongen - Avanti Stekene

KVE Drongencoach Jürgen Van Opstaele legt vinger op de wonde na eerste competitienederlaag: “We zijn geen kleine kinderen, hé”

Van Opstaele wil werken aan de mindere punten die hij zag in de wedstrijd tegen Wolvertem Merchtem. ©  Nic Declercq

Gent -

Afgelopen weekend leed KVE Drongen voor de eerste keer een nederlaag sinds de promotie naar derde afdeling, het werd 3-1 bij Wolvertem Merchtem. Coach Jürgen Van Opstaele wil niet te veel conclusies trekken na die uitschuiver en kijkt alweer vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Avanti Stekene.

Stefan Smet

“Het is altijd vervelend om een wedstrijd te verliezen, maar we staan weer met onze twee voeten op de grond. Hier moeten we dan ook zonder meer mee aan de slag”, klinkt Drongencoach Van Opstaele streng. “Vooral voor de rust presteerden we ondermaats. De tegenstrever was net wat scherper en klom terecht op voorsprong. In de tweede helft speelden we een pak beter en daar werden we ook voor beloond met een doelpunt.”

Toch liep het ook na de pauze defensief niet zoals verhoopt voor Drongen. “Uiteindelijk slikten we een vermijdbaar doelpunt op een stilstaande fase, waarbij de afspraken niet helemaal werden nagekomen. We gingen toen nog verwoed op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar het lukte telkens net niet. In de slotfase scoorde Wolvertem Merchtem nog een derde keer en was het helemaal voorbij.”

“Dit was onze eerste wedstrijd tegen een gevestigde waarde in onze reeks, maar ik stel ook vast dat Wielsbeke won tegen VW Hamme”, toont Van Opstaele zich ook wel heel nuchter. “De helft van de ploegen in deze reeks zijn nieuw en dat zorgt voor de nodige verschuivingen. Ik verwacht dat we stilaan wel een afscheiding zullen zien in het klassement en gaandeweg zullen we ook de nodige lessen kunnen trekken.”

Stevige tegenstander

Van Opstaele heeft echter niet zoveel tijd om stil te staan bij de nederlaag, want zondag wacht alweer de thuismatch tegen Avanti Stekene. “Meteen na de wedstrijd hebben we al gezegd waar het op staat. We zijn geen kleine kinderen, hé. We kwamen overal een stap te laat en lieten ons te vaak betrappen op afval in onze passing. Na de rust acteerden we wel weer op niveau. Dit weekend treffen we Stekene, dat is ook weer een stevige tegenstrever. We blijven het match per match aanpakken en als we de juiste attitude tonen, zullen we de nodige punten sprokkelen. Dit is evenwel opnieuw een thuiswedstrijd en die willen we graag winnen. We zullen echter van de eerste minuut met de juiste focus moeten aantreden. Als je geen 95 minuten aan honderd procent presteert, mag je niet verwachten dat je wordt beloond.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten