Voetbal Beker van België SK Deinze

Siebe Blondelle met SK Deinze niet zonder slag of stoot voorbij Bocholter VV: “Ook in de competitie de rug rechten”

Deinzekapitein Siebe Blondelle zet Bocholterspeler Jordy Methei opzij. © Dick Demey

Deinze -

SK Deinze plaatste zich woensdagavond niet zonder slag of stoot voor de volgende ronde van de Beker van België. De voorlaatste uit de Challenger Pro League toonde zich na verlengingen (1-2-winst) sterker dan Bocholter VV, dat twee reeksen lager uitkomt. De opluchting bij de Tigers was groot na drie opeenvolgende nederlagen in de competitie.

Johan Polet

Coach Takahisa Shiraishi wijzigde zijn ploeg ten opzichte van het competitieduel tegen Dender op liefst zes plaatsen. Doelman Nacho Miras, Christophe Janssens, Achraf El Bouchataoui, Dylan De Belder, Joachim Carcela en Siebe Blondelle kwamen aan de aftrap. Kenneth Schuermans was niet inzetbaar nadat hij tegen Dender een enkelblessure opliep. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen of de aanvoerder een breuk(je) opliep waardoor hij vele weken out zou zijn. Teo Quintero (Venezuela) en Bafodé Dansoko (Guinee) waren er ook niet bij wegens interlandverplichtingen. Mamadou Koné traint na een enkelblessure opnieuw met de groep mee maar was nog niet wedstrijdfit.

“Het werd een moeilijke avond voor ons”, reageert verdediger Siebe Blondelle. “We begonnen te slap aan de partij en hadden al vroeg op achterstand kunnen komen. Nadien kwamen we beter in de wedstrijd en klommen kort voor de rust via een doelpunt van Dylan De Belder op voorsprong. We verzuimden in de tweede helft opnieuw te scoren, waardoor onze opponent in zijn kansen bleef geloven. Bocholter pakte in de slotfase met heel wat hoge ballen uit. Ze beschikten over veel gestalte en lukten in de slotminuut nog de gelijkmaker. In de verlengingen was het meer van datzelfde. De Belder scoorde een tweede maal, maar het bleef uitkijken voor een tweede tegentreffer. Onze doelman Nacho Miras behoedde ons met enkele uitstekende tussenkomsten voor een tweede gelijkmaker en strafschoppen. Hij had een groot aandeel in deze kwalificatie.”

Is de negatieve spiraal na nul op negen nu doorbroken?

“De beste remedie na een mindere periode is een deugddoende zege. Het was vooral belangrijk om met een goed gevoel naar Deinze terug te keren. We mogen echter niet blind zijn voor onze tekortkomingen. Het gebrek aan automatismen is vooral in offensief opzicht nog goed voelbaar. Deinze trok veel nieuwe spelers aan. Bovendien vielen er enkele jongens geblesseerd uit, waardoor het zoeken is naar stabiliteit in de ploeg. We konden ook achterin de nul niet op het bord houden, maar dat was tegen Bocholter geen sinecure. Die ploeg speelde in de slotfase alles-of-niets, waardoor het moeilijk verdedigen was.”

Tegen wie zou je het in de volgende ronde graag opnemen?

“Ik heb geen specifieke voorkeur. Ik hoop op een haalbare tegenstander tegen wie wij een behoorlijke kans maken om nog een ronde door te gaan. De focus blijft op de competitie liggen. We hebben nu meer dan een week de tijd om de belangrijke wedstrijd tegen Beerschot voor te bereiden. We moeten nu ook proberen in de competitie de rug te rechten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten