Eerste beelden van Belgische oorlogsfilm ‘The last front’ met ‘Game of thrones’-acteur

Regisseur Julien Kerknawi met ‘Game of thrones’-acteur Iain Glen op de set van ‘The last front’. ©  RR

Het is pas zijn eerste langspeelfilm, maar regisseur Julien Kerknawi werkt meteen met grof geschut op de set van ‘The last front’. De opnames van de oorlogsfilm zijn volop bezig, maar nu al geeft de productie beelden vrij van de Belgische en internationale cast.

The last front speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en focust op twee vaders aan weerszijden van het conflict. “Het gaat niet over politieke spelletjes, maar over de verhalen van Vlaamse gezinnen die moeten vluchten voor de oorlog”, zegt regisseur Julien Kerknawi. “Ik wil niet vertellen over de loopgraven, maar over het gevecht om te overleven van de gewone mens.”

LEES OOK. Kortrijk decor voor film met ‘Game of thrones’-ster én Vlaamse topacteurs: “Hier is alles gewoon écht” (+)

Julien Kerknawi geeft aanwijzingen aan Koen De Bouw tijdens het draaien. ©  RR

Kerknawi rekent daarbij op Vlaamse namen als Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Steve Armand en Emma Moortgat, maar ook op buitenlandse acteurs. De bekendste is zonder twijfel de Schot Iain Glen, bekend van Games of thrones, die eerder al met Louis Talpe en Matteo Simoni in The racer te zien was.

LEES OOK. ‘Game of thrones’-ster dineert in bekende zaak in Lier: “Al drie keer in een week tijd”

De opnames van The last front vinden plaats in Kortrijk, Lier, Kluisbergen en Damme. De wereldpremière is gepland voor 2023.

(dvg)

Aangeboden door onze partners