Man verslaafd aan pijnstillende pleisters stal voorschriftenboek bij dokter: 18 maanden cel gevraagd

 ©  Arlette Stubbe

POPERINGE/KORTRIJK/HEULE -

Een 34-jarige man uit Poperinge was zwaar verslaafd aan pijnstillende Durogesic-pleisters met fentanyl als actief bestanddeel. De man stal voorschriften bij dokters om de pleisters te halen. Hij riskeert 18 maanden cel.

Jonathan Folens

Op 25 mei vorig jaar meldde een dokter dat zijn voorschriftenboek was verdwenen. Even later doken bij apothekers in Heule en in Kortrijk verdachte voorschriften op die op naam stonden van ene Thomas V.O. uit Poperinge. De politie ging over tot een huiszoeking en vond heel wat van de pleisters in zijn woning. V.O. bekende later dat hij het voorschriftenboek gestolen had.

Volgens zijn advocaat kampt de man al jarenlang met een zware verslaving, maar wil hij nu zijn leven beteren. Door zijn verslaving zat de man eerder ook al in de gevangenis. “Ik ben nu opgenomen in een instelling om van mijn probleem af te geraken en ik wil dat programma echt uitdoen”, zei de beklaagde zelf. “Ik ben die levensstijl grondig beu en heb veel spijt van mijn daden.”

De man hoopt daarom op een straf met uitstel op voorwaarde dat hij opgenomen blijft in de ontwenningskliniek. Vonnis op 3 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten