Belofte-favoriet Julie De Wilde moet wereldtitel pakken tijdens WK voor profs

 ©  BELGA

Julie De Wilde kan zich zaterdagnacht tot wereldkampioen bij de vrouwen beloften kronen. Tijdens het WK voor de profs zoals Lotte Kopecky. Een beetje vreemd, aldus de 19-jarige De Wilde.

Vincent Van Genechten

Julie De Wilde kan zich zaterdagnacht tot wereldkampioen bij de vrouwen beloften kronen. Tijdens het WK voor de profs. Een beetje vreemd, aldus de 19-jarige De Wilde.

“Ik denk dat ik de belangrijkste concurrentes wel ken”, stelt de renster van Plantur-Pura. “Ik ga er geen getal op kleven, maar ik weet wie ik in de gaten moet houden. Ik vind het samen rijden met de profs persoonlijk maar niks. Ik had liever een aparte wedstrijd gezien en anders gewoon geen WK voor beloften. Nu ga je rensters krijgen die in dienst moeten rijden, terwijl anderen hun eigen kans mogen gaan. Het is een wedstrijd in een wedstrijd, en dat zorgt altijd voor vreemde uitslagen.”

“Op het BK is dat ook altijd zo en dan krijg je een rare koers. Ik wil gewoon koersen en niet de hele tijd in de gaten moeten houden of er iemand van mijn leeftijd weg is. Ik zeg niet dat een medaille winnen niet mooi is… Maar het gaat voor een raar wedstrijdverloop zorgen”, aldus De Wilde, die nog niet weet of ze gaat juichen mocht ze de regenboogtrui pakken. “Dat gaat waarschijnlijk niet lukken, tenzij ik alleen over de finish kom en er niemand dicht achter mij rijdt. Het zou een beetje raar zijn om in het midden van een groep mijn handen in de lucht te steken. Het is ook moeilijk te zien waarschijnlijk of je eerste, tweede of derde bent.”

Geen twijfel bij Kopecky

En wat zal de rol van kopvrouw Lotte Kopecky zijn? “Dat moet je aan haar vragen”, lacht De Wilde. “We hebben er nog niet echt over gesproken”, aldus Kopecky. “Maar als de prijzen bij de elites weg zijn, dan denk ik niet dat ik één seconde moet twijfelen om Julie aan de wereldtitel te helpen. In eerste instantie zit ik natuurlijk met mijn eigen wedstrijd in mijn hoofd.”

Aangeboden door onze partners