Volleybal  Nationale 2  Kruikenburg Ternat

Nikita Mesmaeker maakt na meer dan twee jaar geslaagde comeback: “De honger is groot”

Nikita Mesmaeker ©  GEERT TRESIGNIE

Ternat -

Kruikenburg opende de competitie met een 0-3-zege in Ruiselede, dat een fusie aanging met het vermaarde Aalter. De Jetse middenman Nikita Mesmaeker stond na 2,5 jaar blessureleed opnieuw tussen de lijnen en genoot met volle teugen.

Wim Redant

Nikita Mesmaeker maakte vier jaar geleden de oversteek van Nijvel naar Ternat, maar veel plezier beleefde de scheikundig ingenieur daar nog niet aan. In Ruiselede vierde de getalenteerde middenman op het einde van de wedstrijd een geslaagde comeback na een gedwongen sabbat die 2,5 jaar aansleepte.

“De honger is groot”, zegt Nikita Mesmaeker. “Eindelijk sta ik opnieuw op het terrein nadat ik vele wedstrijden nagelbijtend de maats aan het werk heb gezien. Toen Kruikenburg aanklopte, aarzelde ik niet. De verplaatsing naar Nijvel was 45 kilometer enkele rit. Ternat lag dichterbij en we maakten met meerdere spelers de overgang. Ook Jente Crabbe speelde toen bij Nijvel en troonde me in feite mee naar zijn moederclub.”

“Voor mij liep het fout in een wedstrijd tegen Roeselare toen ik op de voet van een tegenstrever neerplofte en mijn enkelligamenten scheurde. Het bleek finaal om een kraakbeenletsel te gaan en in februari 2022 werd ik uiteindelijk opnieuw geopereerd. Ik mag nu uiteraard niet forceren en stap per stap moet ik de draad verder oppikken. Volleybal is mijn passie. Aan stoppen dacht ik nooit. Mijn lange revalidatie was de moeite waard. Het gevoel om opnieuw deel te nemen aan wedstrijden is onbeschrijflijk. Mijn volgende doel is wedstrijden helpen winnen.”

In Ruiselede liet Kruikenburg alvast geen steek vallen.

“Er heerst een goede ambiance in de groep en coach Chris Segers toont zich een uitstekende begeleider, die weet dat hij me eerder moet afremmen dan aanvuren om zo nieuw onheil te voorkomen bij mijn comeback. In Ruiselede zetten we een goede wedstrijd naar onze hand. We controleerden de partij en trapten niet in de val om in de derde set het niveau te laten zakken. We zetten veel druk en graaiden de volle buit mee.”

Behoud afdwingen

Alle posities zijn sterk bezet, behalve het middencompartiment waar coach Segers op Mesmaeker rekent.

“Nik Debruyne depanneert nu als middenman en doet dat prima nadat met Lander Buyl een andere middenspeler een knieblessure heeft opgelopen. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen, maar op termijn moet ik uiteraard wel voor een toegevoegde waarde kunnen zorgen. Het behoud afdwingen is tevens een must.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten