Dempsey Hendrickx (Vince) is dit keer de antiheld in verrassende nieuwe film ‘De buurtpolitie’: “Vince, we hebben een fucking bank overvallen”

© GVV

De inspecteurs die een bankoverval plegen. In een urban omgeving, die meer aan Berlijn doet denken dan aan een dorpsstraatje in Vlaanderen. De fans zullen niet weten wat ze zien in ‘De perfecte overval’, de alweer vierde film van ‘De buurtpolitie’.

Guy Van Vliet

Wie de VTM-serie een beetje kent, weet al meteen dat de overval in De buurtpolitie niet zo perfect zal verlopen als de titel laat vermoeden. Op de opnameset zat inspecteur Vince (Dempsey Hendrickx) gisteren dan ook aan de verkeerde kant van de verhoortafel. Wat bedoeld was als een teambuilding in de eindejaarsperiode, mondt voor de inspecteurs uit in een drama als de in scène gezette bankoverval zowaar echt blijkt te zijn. “Vince, we hebben een fucking bank overvallen”, schreeuwt hoofdinspecteur Floor (Ianthe Tavernier) dan ook tegen haar collega. Het personage van Dempsey Hendrickx, die eerder ook al filmversies maakte voor de Ketnetserie Helden, krijgt het dus danig te verduren. “Ik ben deze keer de antiheld”, verklapt Dempsey tussen de opnames door. “Dat we als politiemensen ooit nog een overval zouden plegen, had ik nooit verwacht. Maar dat maakt het net leuk omdat onze personages dit keer in een heel andere situatie terechtkomen.”

 ©  Jan Van der Perre

Dempsey, van de partij sinds seizoen 12, is blij dat hij nu ook in een film van De buurtpolitie kan meespelen. “De kijkers zullen ervan smullen”, maakt hij zich sterk. “Het verhaal is sterker dan in de serie. Er is veel meer spektakel, wat mee te danken is aan de coole locaties. Van C-Mine tot een skatepark: we filmen op plaatsen die een urban gevoel hebben. Door de industriële look lijkt het wel alsof we in Berlijn filmen. De fans gaan zich op dat vlak afvragen of dit wel De buurtpolitie is. Maar dan zijn er natuurlijk de personages die voor de herkenbaarheid zorgen. Al hebben die meer diepgang. Ik ontdekte zelf dingen die ik niet van Vince verwachtte. Iedereen kent Vince zo’n beetje als de ‘grave gast’, die vaak onnozel doet, maar hier krijgt hij mentaal toch wel rake klappen te verwerken. En dat is iets wat ik voor later kan meenemen, zodat hij als personage kan blijven groeien”, ziet Dempsey als voordeel van de film.

Diepgang in een luchtige serie

Om die grote diepgang in een eerder luchtige serie als De Buurtpolitie te krijgen, hebben de acteurs welgeteld elf dagen tijd, want zo kort duren de opnames. “Dat is weinig maar we zijn het gewend om snel te werken. Een aflevering uit de serie nemen we zelfs op één dag op”, reageert Ianthe Tavernier. “Het zijn drukke draaidagen maar iedereen weet wat er moet gebeuren. Het is nooit een rush. Ik heb nooit het gevoel dat we niet voldoende tijd hebben”, vult Lisa Gerlo (inspecteur Emma) aan. De fans moeten nog tot december wachten om de film in de bioscoop te zien. “Ik sta perplex van het succes van de vorige films”, erkent Ianthe. “De buurtpolitie is laagdrempelig en spreekt ook een jong publiek aan, dat verklaart wellicht het grote succes”, oppert Ianthe. “Danku fans”, besluit Dempsey. “Er zijn fans die meer weten over mijn personage dan ikzelf. Soms herinneren ze mij aan teksten die ik al lang vergeten ben. Het is aan die sterke fanbase te danken dat we deze coole dingen kunnen blijven doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook