Regenachtig weekend op komst

 ©  Marijke Broothaers

De dag begint vrijdag droog, met in het oosten een gesluierde zon en in het westen veel bewolking. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt vanaf het westen met in de namiddag geleidelijk regen in het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden, met een lokale uitschieter tot 20 graden. Dat meldt het KMI.

Bron: BELGA

Vrijdagavond en -nacht dringt de storing verder het land binnen. Het wordt zwaarbewolkt tot betrokken met lichte regen bij tussenpozen over het centrum, maar meer intense regen in het westen. 

Zaterdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Vooral in het westen van het land lijkt de neerslag vaak intenser te zijn. Daar kan lokaal vrij veel regen vallen. In het uiterste oosten van het land blijft het dan weer zo goed als droog. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. 

Zondagochtend is het droog met wolkenvelden en brede opklaringen. Terwijl de regenzone wegtrekt naar het zuidoosten, kunnen er in het noordwesten van het land een aantal buien verschijnen van over de Noordzee. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden. 

Maandag wordt het vanaf het noordwesten betrokken met regen, die vooral in het westen overvloedig zou kunnen zijn. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten