Liantis Urban Trail loopt dit jaar door het vernieuwde KMSKA

Antwerpen -

De Liantis Urban Trail Antwerp gaat op zondag 20 november voor de negende keer door. Zoals steeds loopt de trail langs enkele verrassende locaties in de stad. En daar hoort dit jaar het vernieuwde KMSKA bij.

Elien Van Wynsberghe

“De Urban Trail is ook in andere steden een vaste waarde geworden, maar niets overtreft het origineel”, zegt Antwerps schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). “Zeker niet als je elk jaar opnieuw verrassend uit de hoek komt en een unieke inkijk biedt in de verborgen en minder verborgen parels van ’t Stad.”

Dit jaar krijgen deelnemers namelijk de kans om door het prachtig gerenoveerde KMSKA te lopen. Het museum op het Antwerpse Zuid opent dit weekend na elf jaar opnieuw de deuren. Het KMSKA op een sportieve manier ontdekken, is dus meteen een originele binnenkomer. Deelnemers lopen eerst rond het museum en trekken dan via de catacomben en de trappen naar de achterste expositiezaal.

Ook Stadhuis opent deuren voor lopers

Na de passage door het KMSKA zetten de sportievelingen hun weg verder richting het stadhuis dat ook recent weer opende na een jarenlange renovatie. Daar zal burgemeester De Wever de deuren van het Schoon Verdiep openzetten voor de lopers.

De andere locaties waarlangs de Urban Trail dit jaar zal lopen, worden binnenkort aangekondigd. “Maar we kunnen al wel een tipje van de sluier oplichten. Het parcours wordt ieder jaar aangepast, zodat ook trouwe deelnemers iedere keer een ander beeld van de stad voorgeschoteld krijgen”, laat de organisatie weten. Ook de start- en aankomstlocatie in centrum Antwerpen zullen binnenkort gecommuniceerd worden.

Verwacht wordt dat zo’n 8.000 lopers zullen deelnemen aan de Urban Trail. Om iedereen op eigen tempo van de stad te kunnen laten genieten, zal er gestart worden in tien waves.

Meer info en inschrijven: www.liantisurbantrailseries.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten