Eerste trailer van westernreeks ‘Django’ met Matthias Schoenaerts gelost

© YouTube

Django, de nieuwe westernserie met Matthias Schoenaerts (44) in de hoofdrol, heeft zijn eerste beelden gelost. In de trailer zien we onze landgenoot als de iconische cowboy en krijgt hij het gezelschap van onder anderen Prometheus-actrice Noomi Rapace.

De reeks is een remake van de originele Italiaanse spaghettiwestern uit 1966. Ook Quentin Tarantino haalde al inspiratie bij de film voor Django unchained. Schoenaerts neemt in de serie de titelrol voor zijn rekening en speelt een cowboy wiens gezin werd vermoord. Wanneer hij ontdekt dat zijn dochter nog leeft, duiken er snel problemen op.

LEES OOK. Western met Matthias Schoenaerts wordt een van de hoogtepunten van tv-markt in Cannes: “Wat een avontuur”

Django is onder anderen gemaakt door Gomorrah-regisseuse Francesca Comencini en Downton Abbey-regisseur David Evans. Naast Schoenaerts speelt ook de Zweedse actrice Noomi Rapace mee, bekend van de Alien-prequel Prometheus en de Millenium-serie. Schoenaerts en Rapace deelden eerder al het scherm in de film The drop van Michael R. Roskam. Ook de Italiaanse Franco Nero, de hoofdacteur in de originele film, duikt kort op in de reeks.

Django gaat in oktober in première op het filmfestival van Rome en verschijnt volgend jaar op de streamingdienst Sky.(dvg)

Aangeboden door onze partners