Rechter gaf man nog een kans die tand van bestuurder uitklopte in geval van verkeersagressie

 ©  Shutterstock

Nieuwpoort -

Een 40-jarige man heeft van de rechter de gunst van de opschorting gekregen voor een geval van verkeersagressie. Daarbij zou V.D. zijn slachtoffer een tand hebben uitgeslagen, maar die ontkende dat. De rechter vond de feiten en de voorafgaande achtervolging wel bewezen.

Jelle Houwen

Het incident deed zich op 17 februari vorig jaar voor aan de Kaai in Nieuwpoort. V.D. maakte een motorritje met zijn negenjarige zoon achterop. Ter hoogte van de rotonde kwam het tot een discussie met R. in zijn Volvo. Die zou te dicht gereden hebben en deed aan bumperkleven. De discussie ontaardde en beide mannen achtervolgden elkaar. Het slachtoffer maakte daarbij een foto van de motard, die besloot om hem weer te volgen. Aan de volgende lichten ging de motard voorop rijden en werd hij naar eigen zeggen bijna aangereden door R.

Toen die daarop een garage inreed, kwam het aan het raam tot een discussie waarbij beide mannen gesticuleerden en R. een tand zou zijn uitgeklopt. V.D. ontkende dat. “Ik wou enkel verhaal halen waarop hij met zijn arm uit zijn raam zwaaide. Daar is niets gebeurd. Mijn zoon had zelf schrik, dan ga ik toch niet agressief worden?”

De man vroeg de vrijspraak. De procureur eiste 1 jaar cel met uitstel. De rechter kende de man uiteindelijk de gunst van de opschorting onder voorwaarden toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten