Poëziecentrum moet op 1 januari weg uit ’t Toreken: “Hopelijk komt er snel een oplossing”

’t Toreken ©  Stad Gent

Gent -

Het Poëziecentrum moet op 1 januari weg uit het bekende gebouw met het torentje op de Vrijdagmarkt. Dat er nog geen nieuw onderkomen is, zorgt voor wat zenuwachtigheid.

Sander Luyten

Sinds jaar en dag heeft het Gentse Poëziecentrum zijn onderkomen in een van de opvallendste gebouwen van Gent: ’t Toreken, een soort klein kasteel met één toren dat dateert uit de 15de eeuw. Het gebouw op de hoek van de Vrijdagmarkt en de Kammerstraat is eigendom van Stad Gent.

Op 1 januari loopt het huurcontract af. Dat wordt niet vernieuwd, onder meer omdat niet overal in het gebouw de brandveiligheid in orde is. Het Poëziecentrum moet op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis. Omdat er nog geen oplossing is en de tijd begint te dringen, is er enige zenuwachtigheid.

Op straat

Directeur Carl de Strycker houdt zich op de vlakte: “Ik hoop dat er snel een oplossing uit de bus komt.” Schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) benadrukt dat de Stad mee op zoek gaat naar een nieuwe locatie. “We willen de werking van het Poëziecentrum verbeteren. 1 januari is de vooropgestelde dag, maar als er dan nog geen nieuwe locatie is, zetten we de organisatie niet op straat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent