PRAKTISCH. Openingsweekend KMSKA: dit staat er allemaal op het programma

 ©  Jan Van der Perre

Bij de opening van het KMSKA op 24 en 25 september wordt er veel volk verwacht op het Zuid, mede door het bijbehorende gratis festival. Enkele tips:

FEESTPROGRAMMA

Optredens zaterdag

-10.30u-11u: feestelijke openingsceremonie met doorknippen van het lint, begeleid door dansers, koorzang en muzikanten. -11u-11.30u: Rubenscantate door oratoriumkoor deCHORALE-12.30u-13u: leerlingen van de Koninklijke Balletschool Antwerpen (Prins Dries)-14.15u-15u: levensliederen van Tutti Fratelli-15.45u-16.45u: dansperformance van Joffrey Anane met twee dj’s en tien hiphopdansers-17.45u-18.45u: jazzsaxofonist Robin Verheyen met Goeyvaerts Strijktrio en percussionistenduo -20u-21.30u: Stef Kamil Carlens’ band inviteert Admiral Freebee, Jaouad Alloul en Ikraaan-22u-24u: dj-set met 2manydjs

LEES OOK. Antwerps oratoriumkoor bijt spits feestprogramma KMSKA af met Rubenscantate: “Voor 1.000 man is er geen plaats, maar ook met 200 muzikanten kom je al ver”

Optredens zondag

-11u-12u: aperitiefconcert Antwerp Symphony Orchestra-13.15u-13.45u: Vlaams Radiokoor bezingt Ensor-14.45u-15u: choreografe Iris Bouche begeleidt dansers van de! Kunsthumaniora -16u-16.45u: Iedereen Zingt! met kinderen uit buurtscholen-17.45u-18.45u: dansworkshop Joffrey Anane-20u-21.30u: slotconcert Het Zesde Metaal

Alle concerten tijdens het Schoonste Openingsfestival aan het museum zijn gratis. Wie het museum dit weekend betalend bezoekt, wordt binnen de muren eveneens vergast op optredens.

LEES OOK. Naast KMSKA opent ook museumrestaurant Madonna: gerechten geïnspireerd op kunstwerken

Animatie

In de museumtuin en rond het KMSKA is er het hele weekend gratis animatie tussen ongeveer 12 en 20u. Zo trekt Theater Stap op pad met zijn Ensorparade, terwijl ’t Akkoord en Majoretski zondag tekenen voor een ‘fanfare met pompons’.

De horeca in de buurt pakt zowel zaterdag als zondag tussen 11 en 23u uit met Feestelijk Hapje Bij De Buren. De schildersmarkt Lambermontmartre Musée strijkt zondag neer in de Leopold de Waelstraat tussen 12 en 17u.

Op zondag om 16u deelt het museum cupcakes uit als De Schoonste Traktatie. Joren Carels maakt zaterdag vanuit een mobiele studio radio voor StuBru van 13 tot 17u. Voor MNM tekent Alexandra Gadzina zondag present tussen 12 en 16u.

M HKA en FoMu, de twee andere musea op het Zuid, zijn dit weekend gratis te bezoeken.

 ©  Maarten De Bouw

VERKEERSSITUATIE

Slim naar Antwerpen waarschuwt voor verkeershinder dit weekend in en om Antwerpen, vanwege drie grote evenementen. Hou rekening met afgesloten straten tijdens de Reuzenstoet in Borgerhout op zaterdag en de Geitestoet in Wilrijk op zondag. Voor het openingsweekend van het KMSKA zijn zowel op zaterdag als op zondag enkele straten rond het museum afgesloten. Er is heel het weekend geen autoverkeer mogelijk in de Volkstraat en de Leopold de Waelplaats. Op zondag rijdt er ook geen verkeer in de Leopold de Waelstraat tussen de Lambermontplaats en de Leopold de Waelplaats. De Schilderstraat en de Beeldhouwersstraat zijn alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. In de Burburestraat en de Museumstraat is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.

Wil je dit weekend richting KMSKA, volg het advies van Slim naar Antwerpen om te voet, met de fiets, via deelmobiliteit of met het openbaar vervoer naar de stad te komen. De Lijn voorziet evenwel een omleiding voor de bus ter hoogte van het museum. Tramreizigers stappen af aan halte Bres of Kasteelplein op het traject van tram 1 of 10.

Automobilisten worden doorverwezen naar P+R-parkings aan de stadsrand of naar de nieuwe parking Kooldok onder de Gedempte Zuiderdokken.

LEES OOK. De laatste 24 uur voor de opening van het museum: “Wij zijn er klaar voor!”

 id

www.slimnaarantwerpen.be, www.kmska.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten