Chauffeur en passagier ontsnappen aan veel erger wanneer grote boom op bus valt: “Plots was er een grote schaduw”

Chauffeur en passagier ontsnappen aan veel erger wanneer grote boom op bus valt: “Plots was er een grote schaduw” © KameraOne

Deze buschauffeur en kinderoppas beschikten over een zeer goede engelbewaarder. Toen ze in Hongkong onderweg waren om kleuters op te pikken, viel een grote boom plots op de voorzijde van het voertuig. De voorruit en het dak van de bus werd helemaal verbrijzeld, maar de inzittenden kwamen ervan af met enkel lichte verwondingen.

Bron: KameraOne

Het ongeval gebeurde vorige week vrijdag aan een kruispunt in het district Kowloon. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand, tot de boom in amper een paar seconden omviel. “Plots was er een grote schaduw, waarna de boom met een luide knal voor me viel”, vertelde de chauffeur na het incident. “Het was een erg chaotische situatie, maar gelukkig liep ik enkel wat schrammen op, geen zware verwondingen.”

Naast de bus raakten ook drie andere wagens beschadigd door het ongeval. Volgens de lokale autoriteiten zou de boom omgevallen zijn vanwege wortelrot. “Waarschijnlijk hebben verschillende wegen- en rioleringswerken de wortels beschadigd”, klonk het nog.

bekijk ook

Passagier filmt hoe buschauffeur De Lijn tijdlang sms’t achter het stuur: “Onacceptabel gedrag”

Omstaanders opgeschrikt wanneer ze feestvierders plots door dak van bushalte zien zakken

Buschauffeur vergeet handrem wanneer hij even naar toilet gaat, met alle gevolgen van dien

(kmlo)

Aangeboden door onze partners