Protest tegen verplichte hoofddoek aan Iraanse ambassade in Brussel

Archiefbeeld. ©  REUTERS

Aan de Iraanse ambassade op de Franklin Rooseveltlaan in Brussel hebben Iraanse vrouwen en mannen vrijdag om 16 uur geprotesteerd tegen de hijab-verplichting en voor hun vrijheden. In Iran en over heel de wereld breken protesten uit naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini.

wverBron: BELGA

In Iran vinden sinds de dood van Mahsa Amini al dagenlang protesten plaats. De beweging verplaatst zich nu ook naar België. Aan de Iraanse ambassade tonen de manifestanten zich solidair met alle mensen die in Iran strijden en betogen voor hun vrijheden. Voor de Iraanse protestvoerders is de naam “Mahsa” nu de codenaam voor hun revolutie om de Islamitische Iraanse Republiek omver te werpen.

“Het Iraanse volk heeft al 24 uur lang geen toegang meer tot internet. Dat is illegaal. De mensen in Iran rekenen nu meer dan ooit op ons om hun klankbord te zijn. We moeten haar naam blijven herhalen”, vertelt een betoogster.

Op de vele protestborden die de vrouwen en mannen omhoog hielden stonden opschriften als: “Neen tegen de verplichte hijab”“, “Lang leve de vrouwelijke internationale solidariteit”, “Mijn lichaam, mijn keuze”, “Niet in onze naam” of “Houd de staat weg uit vrouwenlevens”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten