Zware schade na brand in Brusselse nachtclub Madame Moustache

 ©  BELGA

De Brusselse brandweer heeft kort na 17 uur haar interventie op de Brandhoutkaai beëindigd. Dat meldt woordvoerder Walter Derieuw. De brandweer was sinds 13 uur ter plaatse voor een brand in een achterbouw van de nachtclub Madame Moustache. “Er blijft wel nog een brandwacht ter plaatse die om de twee uur zal afgelost worden”, zegt de brandweerwoordvoerder.

wverBron: BELGA

De brand ontstond omstreeks 13 uur in een bijgebouw aan de achterzijde van het gebouw waar de nachtclub huist. Dat bijgebouw, dat bij de discotheek hoorde en vermoedelijk als opslagplaats werd gebruikt, stortte door de brand in, waardoor het voor de brandweer moeilijk was om de brandhaard te bereiken en de vlammen volledig te doven. Alle aanwezigen in het pand hadden bij aankomst van de brandweer het gebouw al verlaten, zodat er geen gewonden vielen.

 ©  BELGA

Na heel wat moeite slaagde de brandweer erin de brand volledig te blussen, maar de schade aan de discotheek is aanzienlijk. De opruimingswerken namen dan ook de hele verdere namiddag in beslag. Over de juiste oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Aangeboden door onze partners