Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide

Trainer Allan Deschodt stapt op bij SV Diksmuide: “Ik had het moeilijk met de nieuwe mentaliteit”

Allan Deschodt is niet langer trainer van SV Diksmuide. © VDB

Geen Allan Deschodt meer bij eersteprovincialer SV Diksmuide. Na de training van donderdag diende de trainer voor de eerste keer in zijn carrière zelf zijn ontslag in. “Ik had het gevoel dat ik niet meer gevolgd werd.”

Benny Lingier

“Ik had deze reactie niet zo vlug verwacht”, reageerde sportief manager Filip Mattelin. “Na de donderdagtraining zitten we altijd bij mekaar. Allan opperde of het niet het beste zou zijn om de samenwerking stop te zetten. Op resultaten rekenen we niemand af en met veel pijn in ons hart namen we na de training afscheid. Ik begrijp het wel: met jonge kerels werken is niet vanzelfsprekend en met de ervaren spelers wordt het ook hoe langer, hoe minder evident.”

T2 Benny Jonckheere neemt voorlopig over. Tegen Boezinge gaat hij zaterdagavond aan de slag als T1. “Het blijft onze intentie om een opvolger te vinden voor Allan, maar zeg nooit nooit. Als de mayonaise tussen onze ex-T2 en de spelersgroep plakt, krijg je misschien een ander verhaal.”

Geen chemie

“Ik raakte gefrustreerd omdat ik op mijn manier wou werken”, pikt Allan Deschodt zelf in. “Helaas botste ik op een jonge generatie, die bij een andere manier van werken aanleunt. Daar kon ik me moeilijk mee vereenzelvigen. Ik probeerde nog om het tij te keren, maar met de nieuwe mentaliteit heb ik het moeilijk, en dat gold wellicht ook andersom. Vooral met de manier waarop spelers vandaag de dag hun rechten en plichten lezen, heb ik het moeilijk. Leiding geven spreekt hoe langer hoe minder voor zich. De weerstand werd groter en ik kreeg de spelers niet mee in mijn uitgestippelde verhaal, terwijl ik er toch veel tijd en energie instak. We vonden de chemie gewoon niet meer. T1 zijn is vandaag geen evidente uitdaging, maar als je groep weigert om mee te stappen in je verhaal, houdt het op.”

“Ik was achttien seizoenen trainer en twintig jaar voetballer. Het voetbal zit duidelijk in mijn DNA. Geen idee of ik verloren ben voor het spelletje, maar niks is voor altijd. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt. Sowieso trek ik hier lessen uit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten