Ex-speler Racing Genk geopereerd aan tumor: “Alles is goed verlopen”

De Nederlandse voetballer Jean-Paul Boëtius heeft een succesvolle operatie ondergaan. Bij de 28-jarige Rotterdammer werd onlangs een tumor in een testikel aangetroffen. “De operatie is achter de rug en goed verlopen”, schrijft Boëtius op Instagram bij een foto waarop hij te zien is in een ziekenhuisbed.

Bron: BELGA

De oud-speler van Racing Genk (hij speelde er van januari tot juni 2017 op huurbasis, red.) stapte afgelopen zomer over van FSV Mainz naar Hertha BSC. Boëtius speelde zes wedstrijden in de Bundesliga voor Hertha, waarvan twee als basiskracht. De eenmalig international van het Nederlands elftal staat nu echter voorlopig aan de kant.

“Bedankt allemaal voor de hartverwarmende en opbeurende woorden”, aldus Boëtius, die steunbetuigingen kreeg van heel wat bekende voetballers en clubs. “Ik voel me daardoor gezegend en bevoorrecht. Speciale dank aan Hertha BSC en de medische staf voor de hulp.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Boëtius is al de tweede speler van Hertha Berlijn, de club van Rode Duivel Dodi Lukebakio, in enkele maanden tijd die de diagnose van teelbalkanker te horen krijgt. Deze zomer kreeg ook rechtsbuiten Marco Richter het harde verdict. Hij kon eind augustus wel al zijn wederoptreden vieren. 

Ruim twee maanden geleden werd bij Sébastien Haller ook al een tumor in een teelbal ontdekt, kort nadat hij van Ajax was overgestapt naar Borussia Dortmund. Bij de Ivoriaanse international bleek de tumor kwaadaardig te zijn. Haller moest daarom beginnen aan een chemotherapiebehandeling en kan de komende maanden niet voetballen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten