Opdringerige passagier probeert tevergeefs koffie te bestellen bij steward, waarna stoppen bij hem doorslaan

Opdringerige passagier probeert tevergeefs koffie te bestellen bij steward, waarna stoppen bij hem doorslaan © Twitter

Een vlucht van American Airlines is woensdag ontsierd door een ernstig geval van geweld. Een passagier raakte zodanig gefrustreerd dat hij plots op het hoofd sloeg van een steward. Nadien werden zijn armen en benen vastgebonden aan een stoel in het vliegtuig.

Bron: New York Post

Het incident vond amper een twintigtal minuten na opstijgen plaats. De man trachtte op opdringerige wijze een koffie te bestellen. Zo nam hij zelfs beide schouders vast van een steward om zijn aandacht te trekken. Wat later ging hij ook plaatsnemen op een stoel in de eerste klasse cabine en weigerde hij terug te keren naar zijn toegewezen plek. Toen de steward de overlast wilde melden bij de piloot van het vliegtuig, sloegen bij de passagier de stoppen door.

Het vliegtuigpersoneel nam meteen zware maatregelen. Zo werd de aanvaller naar een andere rij in het toestel gebracht en werden zijn armen en benen vastgebonden aan zijn zitje. Zijn aanval was bovendien niet het enige wat opviel tijdens de vlucht. Zo stelde hij ook om onduidelijke redenen dat er “tien moordenaars in het vliegtuig waren”.

Bij aankomst in Los Angeles werd de man opgepakt door de FBI. American Airlines liet al verstaan dat de man nooit meer met de luchtvaartmaatschappij zal mogen reizen. “Geweld tegenover ons personeel zal nooit getolereerd worden”, klinkt het in een statement. De man moet volgende week donderdag voor de rechter verschijnen.

bekijk ook

Vogel zorgt voor vliegtuigcrash middenin woonwijk

Mislukte noodlanding: vliegtuigje crasht tegen pickup-truck op snelweg en schiet in brand

Britse oma van 93 jaar bindt zich vast aan vliegtuig

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten