Marseille speelt thuisduel in Champions League zonder publiek na rellen eerder deze maand

 ©  ISOPIX

Olympique Marseille moet de komende thuiswedstrijd in de Champions League op 4 oktober tegen Sporting Lissabon in een leeg stadion spelen. Dat heeft de UEFA vrijdag beslist.

Bron: BELGA

De Franse club wordt gestraft voor rellen met supporters bij het duel met Eintracht Frankfurt, eerder deze maand. Rivaliserende fans gooiden onder meer met vuurwerk naar elkaar in het stadion van Marseille. De politie moest meerdere keren ingrijpen. Frankfurt won met 0-1.

De UEFA besloot eveneens dat Marseille bij de laatste thuiswedstrijd in de groep tegen Tottenham Hotspur (op 1 november) een deel van de tribunes moet sluiten. Het betreft het vak waar het grootste deel van de ‘harde kern’ zit. Eintracht Frankfurt kreeg onder meer boetes van in totaal 45.000 euro vanwege de door de aanhang veroorzaakte ellende.

Nice, dat in de Conference League uitkomt, moet van de UEFA eveneens een thuiswedstrijd zonder publiek spelen en mag de eerstvolgende uitwedstrijd geen fans meenemen. Fans van deze club hadden zich bij de wedstrijd tegen FC Köln ook misdragen, onder meer door racistisch gedrag te vertonen en met vuurwerk te gooien. De wedstrijd begon bijna een uur later dan gepland vanwege het supportersgeweld voor de aftrap.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten