Vrouw (83) komt om het leven bij brand in vakantiewoning

 © Jeffrey Roos

Westende -

Bij een brand in een vakantiewoning in Westende, deelgemeente van Middelkerke, is vrijdagavond een bejaarde vrouw uit Wallonië om het leven gekomen. Volgens het Brugse parket ontstond de band accidenteel.

De brand ontstond kort na 19 uur in een houten chalet op een camping in de Heidestraat in Westende. Volgens Kris Daels, commissaris bij de politie van Middelkerke, ging er hevige rookontwikkeling gepaard met de brand. “Onze ploegen waren samen met de ambulance en de brandweer ter plaatse, maar dan al was duidelijk dat de situatie ernstig was”, zegt de commissaris. De brand heeft zich, mede door het hout van de chalet, razendsnel verspreid.”

De campinguitbater zou naar verluidt het vuur zelf te lijf gegaan zijn met brandblusapparaten en kreeg het vuur ook gedoofd. Hij kon echter niet vermijden dat een 83-jarige bejaarde vrouw het leven liet bij de brand. Het parket van Brugge stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Er zal ook een autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van de vrouw om te achterhalen wat de precieze doodsoorzaak is. Kwaad opzoek lijkt uitgesloten.

Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige is ondertussen gebleken dat het vuur accidenteel ontstond. De boosdoener zou volgens het parket een omgevallen kacheltje geweest zijn. Een verre neef van het slachtoffer werd ondertussen op de hoogte gebracht van het overlijden van de vrouw. Ze had verder geen familie.

(Jeffrey Roos)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten