Yellow Tigers zetten Puerto Rico zonder setverlies opzij in eerste WK-groepswedstrijd

 ©  BELGA

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 12) hebben zaterdag in hun eerste groepswedstrijd op het WK met 3-0 gewonnen van Puerto Rico (FIVB 18). De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-15, 27-25 en 25-15.

Jens JacobsBron: BELGA

De Yellow Tigers zijn uitstekend aan hun WK begonnen. Onze nationale volleybalvrouwen klopten in hun eerste groepswedstrijd Puerto Rico met 3-0. Onder impuls van Britt Herbots schoten de Yellow Tigers uitstekend uit te startblokken. In een mum van tijd was de eerste set dan ook binnen (25-15).

In de tweede set brachten de Puerto Ricaanse vrouwen meer weerwerk. Onze landgenotes zagen bij momenten af, maar hielden toch nog hun koel om het af te maken. Na een spannend slot werd het toch 2-0 na 27-25 in de tweede set.

Dat tweede setverlies brak de veer bij Puero Rico. De Yellow Tigers bleven echter op niveau spelen en maakten het in de derde set makkelijk af (25-15). Britt Herbots kroonde zich uiteindelijk tot topschutter met 23 punten.

Kenia is volgende opponent

Morgen/zondag (13.00 uur) komen de Yellow Tigers een tweede keer in actie in groep A. De tegenstander is dan Kenia (FIVB 30). Aansluitend speelt het team van Gert Vande Broek nog tegen Italië (FIVB 3, 27 september), Nederland (FIVB 10, 30 september) en Kameroen (FIVB 25, 2 oktober), telkens in Arnhem. De Poolse steden Gdansk en Lodz zijn de andere speellocaties in de groepsfase. 

Vierentwintig landen zijn ingedeeld in vier poules van zes ploegen. Uit elke poule stoten vier landen door naar de tweede ronde. Daarin worden twee poules van acht landen gevormd. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinale.

België neemt voor de vierde keer deel aan het WK volley voor vrouwen (na 1956, 1978 en 2014, toen de Belgen elfde werden). Servië won het vorige WK in 2018 in Japan door in de finale Italië te verslaan.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten