10.000 museumbezoekers voor openingsdag KMSKA: drukte die doet denken aan dagje Louvre

© ATV

Antwerpen -

Wanneer het KMSKA vanavond om 22u sluit, zullen er tijdens de eerste publieksdag 10.000 mensen het museum bezocht hebben. Een recordaantal. Dat was doorheen de middag ook te merken in sommige zalen, die qua drukte deden denken aan een dagje Louvre.

Ilse Dewever

LEES OOK. IN BEELD. Zo ging het eraan toe op de openingsceremonie van KMSKA: mix van dans, zang en vuurwerk

Vooral de Rubenszaal werd bij momenten onder de voet gelopen. Ook door kinderen die niet weg te slaan waren van de pluche dromedaris van Christophe Coppens.

Aanschuiven voor de kleurrijke gang van Boy en Erik Stappaerts. ©  RR

Wie zin had in een vieruurtje, moest zijn heil wel buiten het museum zoeken: bij café-restaurant Madonna waren alle tafels volzet.

Op het terrein voor het museum was wel nog volop plaats. Aanschuiven aan de drank- of eetkraampjes was in de namiddag nooit aan de orde: het miezerweer hield heel wat bezoekers thuis.

 ©  Jan Van der Perre

Toch heerste er een gezellige ambiance aan de Leopold de Waelplaats, niet in het minst door de optredende artiesten. Ter ere van hun recent overleden oprichtster Reinhilde Decleir droegen de zangers van Tutti Fratelli allemaal een bloem in het haar.

Toen omstreeks 16u Joffrey Anane en zijn hiphopmaten het podium betraden, stroomden er zichtbaar meer jonge bezoekers toe. Misschien wilden zij al een plekje claimen voor de optredens van Stef Kamil Carlens (20u) en 2manydeejays (22u)? De Dewaele-broers spelen hun enige Belgische set deze herfst vanavond in Antwerpen. Dit orgelpunt van de eerste dag van het Schoonste Openingsfestival zou best wel eens veel volk kunnen trekken.

LEES OOK. Terug naar KMSKA met Fred Bervoets, die er zelf een werk heeft hangen: “Dat wit van de zalen weet ik zo niet”

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten