Theatergroep kan nieuwe tribune zetten dankzij steun van vaste bezoekers: “Zonder hen was dit niet gelukt”

De tribune van Compagnie Cecilia‘s in de steigers. © Kurt Van der Elst

Gent -

Binnenkort is het voorbij met pijnlijke knieën en ruggenwervels bij Compagnie Cecilia, want het theatergezelschap heeft vanaf januari een nieuwe tribune. Die kon de theatergemeenschap die gevestigd is in Dok Noord kopen dankzij de giften van donateurs.

Lotte Ruysschaert

Compagnie Cecilia repeteert al jarenlang in de loods in het gebouw De Expeditie in Dok Noord. Normaal gezien speelden ze hun voorstellingen in Gent buitenshuis, bijvoorbeeld in De Vooruit of Minard.

“Maar omdat we meestal twaalf tot zestien voorstellingen na elkaar spelen in Gent, was dat niet altijd mogelijk. En dus zijn we meer en meer in onze repetitiezaal beginnen spelen”, vertelt Marc Steens van Compagnie Cecilia.

In die loods stond jarenlang een tribune met plastieken kuipstoeltjes, die volgens de bezoekers niet comfortabel was. In 2019 begon het theatergezelschap al om budget voor een nieuwe tribune te verzamelen. “Het is dankzij de steun van donateurs, de Dienst Cultuur Gent en het krediet van Hefboom dat het ons gelukt is om een nieuwe tribune te kopen”, zegt Vjera Somers van Compagnie Cecilia.

Op de nieuwe tribune is plaats voor ongeveer 270 bezoekers. De klapstoeltjes erop zijn gemaakt van hout en bekleed met stof. In december wordt ze geplaatst en vanaf half januari kunnen toeschouwers erop genieten van nieuwe voorstellingen.

INFO: www.compagnie-cecilia.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent