Dermagne legt vaccinatieverlof voor herfstcampagne voor aan ministerraad

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het toekennen van vaccinatieverlof aan werknemers uit de privésector, in het kader van de herfstvaccinatie tegen het coronavirus, wordt komende week op de agenda van de ministerraad geagendeerd. Dat zegt vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). De groene meerderheidspartijen hadden hem eerder zondagochtend opgeroepen om niet te wachten op het advies van de Nationale Arbeidsraad.

Bron: BELGA

Het klein verlet - het zogenaamde vaccinatieverlof - gold tijdens de voorgaande campagnes voor alle werknemers. Voor de huidige herfstvaccinatie werd dat opnieuw ingevoerd voor ambtenaren, maar voor werknemers in de privésector vroeg minister Dermagne advies aan de NAR. Echter, volgens Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) liggen binnen die adviesraad de werkgevers dwars.

In een reactie zegt Dermagne dat hij het opnieuw invoeren van het vaccinatieverlof op de agenda heeft geplaatst en dat daarover afgelopen week al een akkoord is bereikt op het niveau van een interkabinettenwerkgroep. De volgende stap is de ministerraad zelf, waar het vaccinatieverlof komende week wordt besproken.

“Bij mijn aanstelling als minister van Werk heb ik het vaccinatieverlof onmiddellijk mogelijk gemaakt”, zegt Dermagne. “Het spreekt voor zich dat ik zal zorgen voor een verlenging, zo lang we niet verlost zijn van het virus. Het is belangrijk dat werknemers die willen vaccineren, en zo zichzelf en anderen beschermen, daarvoor verlof kunnen nemen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten