Voetbalclub Heikant Zele rouwt om keeperstrainer Luc (50): “Zijn dood raakt ons diep”

 © TV Oost

Dendermonde/Zele -

In het centrum van Dendermonde werd zondag rond de middag een lichaam aangetroffen in het water van de Oude Dender. Het bleek dat van Luc Van Hoorick (50) uit Zele, die sinds vrijdagnacht vermist was. Vermoedelijk gaat het om een tragisch ongeval. “Zijn dood raakt ons diep”, zegt Dirk De Mey van voetbalclub Heikant Zele, waar Luc keeperstrainer was. De club hield zondag als eerbetoon een minuut stilte.

Stef Van Overstraeten

De politie verspreidde zaterdag een opsporingsbericht voor Luc Van Hoorick (50) uit Zele. De man was spoorloos en werd het laatst gezien op de Grote Markt in Dendermonde, vrijdagnacht rond 0.30 uur.

Het ging om een onrustwekkende verdwijning en de hulpdiensten startten een zoektocht. Die eindigde dus zondag rond het middaguur. Toen werd het levenloze lichaam aangetroffen in de Oude Dender. De brandweer had een sonarboot en duikers ingezet om naar de vermiste te zoeken.

Hoe de man in het water is terechtgekomen, blijft voorlopig gissen. In zijn omgeving gaat men uit van een tragisch ongeval. Luc was in zijn vrije tijd doelmannentrainer bij voetbalclub Heikant Zele. “Zijn overlijden heeft ons diep geraakt”, zegt Dirk De Mey van Heikant Zele. “Luc is een echte Heikantenaar. Hij speelde in de jeugd bij onze club en verhuisde dan naar SK Beveren, want hij had talent. Nadien keerde hij terug als keeperstrainer. Dat deed hij intussen ook al ettelijke jaren. De verslagenheid bij iedereen in onze familiale club is groot. We hadden zondag een footlunch en hielden daar een minuut stilte voor hem, ook net voor de aftrap van de thuiswedstrijd van ons eerste elftal deden we dat.”

Geen afsluiting

Dit jaar kwamen al meerdere mensen ongelukkig in het water van de Oude Dender terecht. In januari werd een man ter hoogte van de Bogaerdbrug gered door een stamgast van café ‘t Peirt en in augustus werd een vrouw uit het water gehaald door een interventieploeg van de lokale politie. Er is aan de boorden van de waterloop in de binnenstad geen afsluiting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten