Vrouwen aan het feest in zaal Den Dries: Femma viert 90ste verjaardag

Speciaal voor de 90ste verjaardag van Femma-Retie organiseerde het bestuur van de populaire vrouwenvereniging een groot verjaardagsfeest in zaal Den Dries. © RR

RETIE -

Driemaal per jaar houden ze een groot ontmoetingsfeest, maar zaterdag maakten de vrouwen van Femma-Retie er een grandioos feest van. In zaal Den Dries werden alle 150 leden uitgenodigd op een groot verjaardagsfeest omdat de lokale afdeling van Retie 90 jaar bestaat.

Eddy Meulemans

Elza Verhaeren (96) is het oudste lid in Retie. Ze was destijds nog maar 23 jaar toen ze zich aansloot bij de toenmalige Katholieke Arbeiders Vrouwengilde (KAV). Vandaag, 73 jaar later, maakt ze nog altijd trouw deel uit van de club. Anna Smeyers (90) is de tweede in de anciënniteitsranking. Zij is 50 jaar lid. “Onze jongste lid is 26 jaar”, zegt bestuurslid Rita Broeckx.

Het hele jaar door organiseert Femma-Retie tal van activiteiten voor haar leden, van turnen tot dansen, koken, breien, naaien, fietsen en… feesten. “We doen ook elk jaar een fietsdriedaagse en we gaan eenmaal per jaar met z’n allen op weekend naar zee”, zegt Rita. (ema)

Elza Verhaeren (links) en Anna Smeyers (rechts) zijn de oudste leden van Femma-Retie. Ze zijn respectievelijk al 73 jaar en 50 jaar lid. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten