Dertiger zwaargewond na duik in gracht in Elverdinge

© jhm

Elverdinge -

In de Steentjemolenstraat in Elverdinge, deelgemeente van Ieper, is een dertiger uit de buurt zaterdagavond zwaargewond geraakt nadat hij met zijn wagen in de gracht was beland. De man moest door de brandweer worden bevrijd.

Jelle Houwen

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 18.15 uur in de Steentjemolenstraat tussen de Elzendammestraat en de Veurnseweg in Elverdinge.

Een man die alleen in de wagen zat, verloor er om een onduidelijke reden de controle over zijn stuur toen hij een aanhangwagen voorttrok. De wagen eindigde in een twee meter diepe gracht waar gelukkig niet al te veel water in stond. De man bleef versuft in de wagen zitten. Hij liep een hoofdwonde op.

Hij kon niet op eigen kracht zijn wagen verlaten. De brandweer van Poperinge kwam hem bevrijden. Hij werd met zware verwondingen maar niet in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wagen werd getakeld.

Het ongeval gebeurde op enkele honderden meters van de Veurnseweg waar op 25 juni drie Fransen zwaargewond raakten bij een verkeersongeval. De bestuurder knalde toen aan hoge snelheid tegen een boom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten