Wielrennen Junioren GP Ernest Beco in Jemeppe

Podiumplaats voor Lars Vanden Heede, Steffen De Schuyteneer blijft leider

Jarno Widar (archiefbeeld). ©  Geert De Rycke

Zulte -

Jarno Widar (Crabbé Toitures-CC Chévigny) won in Jemeppe de GP Ernest Beco, voorlaatste wedstrijd van de Beker van België. Zijn ploegmakker Lars Vanden Heede eindigde tweede voor Victor Hannes en Viktor Soenens. Steffen De Schuyteneer (Avia-Rudyco CT), die elfde finishte, blijft leider.

Freddy De Geest

Crabbé Toitures-CC Chévigny schiet met scherp. Vorige week won Olsenenaar Lars Vanden Heede de Keizer der junioren in Koksijde na een collectief sterke prestatie van de ploeg. “Zonder de ploegmaats had ik het in Koksijde niet gered”, zegt Lars. “In Jemeppe wou ik voor Jarno iets terugdoen. Ik begon wel aan de koers zonder verwachtingen omdat ik wat last heb van een verkoudheid. Die scharrelde ik in Koksijde wellicht op na de huldiging. Blijkbaar volstaan een paar procentjes minder om nog op het podium te geraken.”

Widar schudde even voorbij half koers aan de boom en kreeg Kamiel Eeman, Jean-Baptiste Declercq, de Nederlander Tamar Spiero en Mauro Cuylits met zich mee. “Ik kon toekijken. Avia-Rudyco en Acrog-Tormans reden niet vol door in de achtervolging. Diep in de finale heb ik toch de oversteek gemaakt naar de kopgroep en dat deden ook Viktor Soenens, Victor Vaneeckhoute, Gauthier Servranckx en Victor Hannes. Widar sprong op een klim weg in het slot en ik beschermde zijn vlucht. Dat ik de sprint kon winnen voor de tweede plaats was mooi meegenomen. In het klassement van de Beker van België nader ik op Steffen De Schuyteneer en Milan De Ceuster, maar dit is bijzaak”, verrast Lars.

“La Philippe Gilbert en de Chrono des Nations zijn mijn twee volgende doelen. In La Philippe Gilbert wil ik aantonen dat ik het zwaardere klimwerk wel degelijk aankan. Of ik volgende week de GP Glineur, slotwedstrijd van de Beker van België, ga rijden, zal afhangen van hoe de verkoudheid evolueert.” (fdg)

Individueel 

1. Steffen DE SCHUYTENEER 102 punten, 2. Milan De Ceuster 92, 3. Lars Vanden Heede 88, 4. Laurens Plancke 58, 5. Jori Van De Sompel 56.

Ploegen 

1. Avia-Rudyco CT 244 punten, 2. Van Moer Logistics CT 216, 3. Crabbé Toiturs-CC Chévigny 211, 4. CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare 207, 5. Onder ons Parike 195.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten