Voetbal 3de afdeling VV A  KVE Drongen - Avanti Stekene 0-3

Rol als invaller valt Thijs De Rock zwaar: “Heel verbaasd”

Thijs De Rock  ©  NDM

GENT -

Na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Wolvertem Merchtem wilde KVE Drongen maar wat graag opnieuw aanknopen met een zege. Voor eigen publiek liep het echter helemaal mis. Stekene won met 0-3 en liet KVE Drongen met een fikse kater achter.

Stefan Smet

“Ik was eerlijk gezegd heel verbaasd dat ik op de bank startte”, klonk Thijs De Rock oprecht verrast na afloop van de partij. Zijn statuut als invaller kwam dan ook hard aan bij de 25-jarige aanvaller: “Tegen Rumbeke en Wielsbeke leverde ik telkens een assist af. Tegen Wolvertem Merchtem liep het collectief minder en kon ik ook niet echt overtuigen, dat geef ik grif toe. Zonde toch dat ik die mindere prestatie meteen moest bekopen en niet kon rechtzetten.”

Op het veld liep het voor Drongen ondertussen allesbehalve zoals verhoopt. Nochtans leek die nederlaag voor rust lange tijd helemaal niet in de maak.

“In de eerste helft gaven we amper iets weg, maar offensief konden we zelf ook net iets te weinig een vuist kunnen maken. Eigenlijk hielden in ruim 40 minuten lang best wel goed stand, maar na een individueel foutje kwam Stekene vlak voor rust op 0-1. Enkele seconden later stond het warempel zelfs 0-2 en dat was toch wel heel zuur.”

“Vergis je echter niet: Stekene heeft ook niet zoveel klaar gekregen tegen ons. Door die weggeefgoal vlak voor rust kwam het in een zetel te zitten. In de tweede helft speelden de bezoekers vervolgens heel volwassen en controleerden ze in alle rust de partij. Op het goede moment konden ze dan ook nog eens een derde doelpuntje meepikken en was de partij ook meteen gespeeld. Ik mocht na de pauze pas invallen toen het al 0-3 stond. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Het is gewoon jammer dat we die achterstand niet meer konden ophalen.”

“Moeten defensief iets meer volwassen spelen”

Na de recente nul op zes pleit De Rock voor rust en overleg.

“Door de nederlagen van de voorbije twee weken zijn we wel al aan herbronning toe. Zeker tegen Stekene zat er echt wel meer in. Dan is het heel wrang dat je uiteindelijk met lege handen achterblijft. Het wordt vooral zaak dat we wat meer kansen bij elkaar voetballen. Daarnaast moeten we ook defensief iets meer volwassen spelen. Weggeefgoals komen ons duur te staan op dit niveau.”

“Op Hamme wacht er ons een nieuwe kans op puntengewin”, toont De Rock zich al meteen weer strijdvaardig. “Zij hebben nu ook tweemaal op rij verloren dus ik acht ons zeker niet kansloos. Hopelijk kan ik dan ook weer mijn steentje bijdragen en natuurlijk hoop ik dan toch vooral opnieuw aan de aftrap te verschijnen. Nee, ik kreeg geen uitleg voor het feit dat ik op de bank startte. Dat hoeft ook niet. Reken maar dat ik klaar zal staan als de coach mij nodig heeft.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent