Voetbal 3de afdeling VV A 

Anzegem en Wielsbeke winnen, Wervik pakt een punt en Rumbeke lijdt eerste nederlaag

Dries Wysselinck (Wielsbeke) legde 20 minuten voor tijd de 2-0-eindstand vast tegen Aalter. ©  VDB

Anzegem en Wielsbeke pakten respectievelijk tegen Hamme en Aalter drie gouden punten. Roeselare-Daisel moest zich op eigen veld met een 0-0 gelijkspel tevredenstellen en ook Wervik kwam op Elene Grotenberge niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Rumbeke leed voor eigen volk tegen Kalken zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Fons Vandewynckele

Na twee nederlagen op een rij weet Anzegem opnieuw wat winnen is. Tegen Hamme werd het een nipte 2-1-zege. “Tegen een taai en stug Hamme moesten we hard knokken om de drie punten aan huis te houden”, vertelde T1 Pascal Verriest. “Na een gelijkopgaande eerste helft stond het aan de rust nog 0-0. Na de pauze kwamen we via De Bruycker op voorsprong. Meteen daarop liepen we via Lecour uit tot 2-0. Hamme drong nog aan, maar kon pas in de slotminuten de aansluitingstreffer scoren. Voor ons een deugddoende zege.”

Na de 1-2-overwinning vorige speeldag op Hamme, nam Wielsbeke met 2-0 nu ook de maat van hekkensluiter Aalter. “Meteen na de aftrap grepen we de bezoekers bij de keel en openden met een owngoal al vroeg de score”, aldus Thomas Coopman. “In de tweede helft bleven we Aalter gemakkelijk de baas. Dries Wysselinck legde 20 minuten voor tijd de eindstand vast. In het vooruitzicht van een moeilijk drieluik een welgekomen zege.”

Wervik moest zich met een 2-2 gelijkspel tevredenstellen. “Aan de rust keken we tegen een 2-0 achterstand aan”, aldus Glenn De Gryse. “In de tweede periode maakten we een vuist en pakten dankzij twee treffers van Louis Vandepitte dan toch nog een verdienstelijk punt.”

Rumbeke weet opnieuw wat verliezen is. Het ging met 0-2 onderuit tegen Kalken. “Tegen een sterk Kalken werden we op onze waarde geklopt”, was T2 David Vlieghe eerlijk. “Ik had Kalken bezig gezien tegen Overijse en wist dat ons een moeilijke match wachtte. Komende speeldag op Aalter, een ploeg van ons kaliber, moeten we ons herpakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten