Met Debast, Onana en Castagne: dit is de opstelling van de Rode Duivels in de (beslissende) partij tegen Nederland

 ©  BELGA

Bondscoach Roberto Martinez, die zondagavond vervangen wordt door Thierry Henry na zijn rode kaart tegen Wales, gaf aan niet veel te wijzigen aan zijn basisopstelling tegen Nederland. Uiteindelijk blijkt het te gaan om twee nieuwe namen.

Jens Heylen

Het sterke debuut van Zeno Debast heeft Martinez weten te bekoren en dus start de Anderlechtverdediger gewoon opnieuw in de driemansdefensie. Debast wordt vergezeld door Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Leander Dendoncker, Wout Faes of Brandon Mechele staan niet op de selectielijst en kijken vanuit de tribune toe. Vooral in het geval van Dendoncker is dat opvallend.

Op het middenveld zijn er wel enkele wijzigingen. Te beginnen op de flank. Yannick Carrasco startte tegen Wales nog vanop links, hij moet zijn plaats nu afstaan aan Timothy Castagne. Op rechts blijft Thomas Meunier staan. Op de centrale as ziet Axel Witsel Amadou Onana naast zich komen. Tielemans start dus op de bank.

In het aanvallende compartiment mogen Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi opnieuw voor gevaar zorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten