Wielrennen Nieuwelingen GP A.R. Gilles in Jemeppe

Cedric Keppens wint en neemt de leiding over: “Zonder tegenslagen in Affligem heb ik eindzege op zak”

Cedric Keppens (archiefbeeld) ©  EWT

Sint-Lievens-Houtem -

De Oost-Vlaamse nieuwelingen blijven de eerste viool spelen in de topkoersen. In Jemeppe soleerde Cedric Keppens (Avia-Rudyco CT) naar winst in de GP A.R. Gilles, voorlaatste wedstrijd van de Topcompetitie. Keppens neemt de koppositie van Axel Van Den Broek, die niet aan de start verscheen, over. Matteo Vanhuffel (Onder ons Parike) verzamelde punten voor het bergklassement en verstevigt de leidersplaats.

Freddy De Geest

Cedric Keppens toonde op de slotklim een meerwaarde en versierde daar een kleine voorsprong die hij kon vasthouden tot aan de finish. Matijs Van Strijthem (Van Moer Logistics Cycling Team) sprintte naar de tweede plaats voor Tristan Jannes, Siebe Van Canneyt (KVC ’t Meetjesland), Célian Deweerd en Matteo Vanhuffel (Onder ons Parike). Met enkel nog de Affligem Classic op het programma heeft Keppens een optie genomen op de eindzege. Hetzelfde geldt voor Vanhuffel, die drie punten pakte voor het bergklassement, en de voorsprong op Edouard Claisse uitdiepte tot twaalf punten.

Dany Gabez en Jens Cloots, ploegmakker van Keppens, kleurden de koers en lieten een maximale voorsprong optekenen van 1’40”. “Op de tweede klim van de dag geraakten we bij de koplopers. Telkens als het bergop ging, scheurde het peloton en geraakte ik met dezelfde renners voorop. Op de slotklim heb ik alles op alles gezet en ik bleef buiten schot. Indien ik in Affligem geen slechte dag heb of te kampen heb met pech, dan is de eindzege binnen. Dit klassement winnen, geeft een uitzonderlijk mooi jaar nog wat meer kleur. Als ik het goed heb bijgehouden is dit mijn achttiende overwinning van het seizoen”, zegt de Vlierzelenaar, die ook al de wegrit won op de Jeugdolympiade.

Opvallend: het Avia-Rudyco Cycling Team won alle vier de wedstrijden van de Topcompetitie. Keppens won in Vézin en was de beste in de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Lomme Van Den Meerssche won de Herman Van Springel Diamond Classic.(fdg)

Individueel 

1. Cedric KEPPENS 142 punten, 2. Axel Van Den Broek 131, 3. Lomme Van Den Meerssche 118, 4. Aless De Bock 109, 5. Jasper Schoofs 91.

Bergklassement 

1. Matteo VANHUFFEL 53 punten, 2. Edouard Claisse 41, 3. Jasper Schoofs 30, 4. cedric Keppens 18, 5. Jenthe Verstraete 16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten